Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Siljansøen, Dalarna
Foto: Jacque de Villiers/Imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Sjov på vandet i Dalarna

I Dalarna kan du padle i brusende elve, tage på afslappende cruise på Siljansøen, fiske i hundredvis af søer eller ganske enkelt bare nyde strandlivet.

Dalarna har nogle af Sveriges mest uberørte naturområder og ikke mindst friskt, rent vand i de mange, mange søer og sammenlagt 540 kilometer floder. Alt sammen lige til at hoppe ud i med kano eller kajak for både nybegyndere og garvede.

Foskajak i Dala-Floda
I områderne omkring Dala-Floda og Björbo kan du prøve disciplinen forskajak af i store og små elve. Der arrangeres kurser for både nybegyndere og erfarne gennem hele sæsonen. En sjov og spændende aktivitet, der passer lige til en weekendtur. På stedet finder du både overnatningsmuligheder, udlejning, smuk natur og flere spændende aktiviteter ved vandkanten.

Sälen – perfekt til familietur med kano eller kajak
Med Sälen som base for en familieudflugt er der mange muligheder for både kano og kajak. Turen gennem Fulunäs og Sälen er fx perfekt for børnefamilier. Den begynder med et hurtigt stykke, og derefter padles der i roligt tempo i 20 kilometer. Undervejs er der flotte rastepladser, der egner sig til både en picnic, en dukkert og til afslapning i solen.

Populære Pråmleden og lystfiskeri
Lidt længere sydpå kan du padle på Västerdalelven. Eller du kan tage mod Pråmleden, som er populær blandt både kanosejlere og fritidssejlere. Turen mellem Hofors og Stjärnsund er cirka 17 kilometer og går gennem tre søer, Edsken, Fullen og Grycken. Er du bidt af lystfiskeri, bør du se mod det sydlige Dalarna, der har formidable fiskesteder. Her er hundredvis af søer at vælge mellem, og i mange af dem er der sat ædelfisk ud, men flere har også en naturlig bestand af aborre og gedde.

Bæversafari i naturreservat
I naturreservatet Malingsbo-Kloten i den sydligste del af Dalarna venter en særlig oplevelse, nemlig bæversafari i kano. Naturreservatet er et af de steder i Sverige, der har fleste bævere, og her er mulighed for at overnatte på familievenlige campingpladser og hyttebyer. Bæveren er mest aktiv ved skumringstid. I kanoen glider du stille gennem vandet og kommer ekstra tæt på det fascinerende og arbejdsomme væsen.

Vansbrosimningen – en svømmekonkurrence for de rå
Lille Vansbro i det vestlige Dalarna danner hvert år i juli rammen om et af verdens største svømmekonkurrencer. I Vansbrosimningen svømmer deltagerne op til 3000 meter gennem Vanån og Västerdalelven, hvoraf en stor del foregår mod strømmen. Cirka 16000 mennesker deltager i konkurrencens forskellige dele. Vil du hellere opleve Vansbro tørskoet, tilbyder virksomheden Vansbro Äventyr familievenlige dræsineture langs søen Van og Vanån.


Cruise på Siljansøen
M/S Gustaf Wasa har været i rute på Siljansøen hver sommer siden 1876 og er en afslappende måde at opleve området på. Et cruise begynder i Leksand, Rättvik eller Mora, og undervejs serveres der dejlig mad og drikke. Vælg mellem frokost-, middag- og aftencruise - eller rejecruise. Feriebyerne Leksand, Mora og Rättvik ligger tæt på hinanden og har et stort udvalg af forlystelsesparker, turistattraktioner, koncerter og i det hele taget kulturtilbud for både store og små.  

Sommerliv ved søen
Runn mellem Falun og Borlänge er Dalarnas næststørste sø efter Siljansøen. Her kan du bade, padle, sejle og stå på SUP, eller ganske enkelt bare nyde strandlivet. Man siger, at Runn har flere øer, end der er dage på et år. Og hvis du lejer en båd eller en kano og sejler ud i skærgården, vil du hurtigt opdage, at Runn har over 100 øer, hvor du kan finde dit helt eget strandparadis.