Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kanotur på Ivøsøen i Nordøstskåne
Foto: Mickael Tannus

Aktiviteter

Skånes kano-paradis

Kano-eventyret venter i det nordøstlige Skåne.


Giv dig ud på et eventyr med mægtige naturoplevelser. Det nordøstlige Skåne er begunstiget med store vandområder som blandt andet to af Skånes største søer, og når der er vand, er der som bekendt også liv. Masser af dyreliv. Her er rige muligheder for at dyrke ødemarkslivet og komme rundt i kano, på cykel eller på gåben til naturens små og store vandperler: Den perfekte fiskeplads, et krystalklart badevand eller en øde lejrplads.

Immeln – søen med de 200 øer

Søen Immeln er Skånes tredjestørste og ligger lidt nord for Kristianstad. Selvom området er et populært udflugtsmål for naturelskere, finder du nemt dine helt egne steder langs søbredden eller på en af de over 200 små øer, hvoraf mange er beskyttede områder for fugle. Et godt udgangspunkt for din tur er Immelns kanocenter, hvor du kan leje alt fra kanoer og telte til kogegrej. Immeln er nem at ro på, og det giver en ekstra sikkerhed at vide, at du trods den afsondrede følelse kan benytte din mobiltelefon over det meste af området. Men mobiltelefonen vil du formentlig glemme alt om, når du først er herude i den dybe stilhed, hvor du kun skal koncentrere dig om at nyde omgivelserne, eller måske fange et par fisk til aftensmaden. Du kan slå lejr for natten på en af de mange øer og formentlig have hele herligheden for dig selv.


Robinson-liv på Ivøsøen

Går du målrettet efter at prøve kræfter med ødemarkslivet, så bør du sætte kursen mod Skånes største sø, Ivøsøen. Som en anden Robinson Crusoe sejler du ud til en af de øde øer, eller tag på øhop og find det allerbedste sted for nattens camp. Øerne ligger tættest i den nordlige del af søen, hvor landskabet også er mere kuperet end i den sydlige del. Nogle af Ivøsøens 40 øer har shelters, mens det på andre øer er en klar fordel at have alt udstyret med selv. Såvel udstyr som kano kan lejes ved Wetlandi Kanocenter i Axeltorp, der også er start- og slutpunkt for kortlagte kanoruter, hvis du ønsker en anelse mere civiliseret ødemarkstur. Søen rundt er præget af varieret natur, men overalt er der masser af små hemmelige steder og vige med badestrande, hvor du kan bade uforstyrret i det klare vand.

Udforsk det naturrige Vattenriket

Ved bredden af Helge å midt i Kristianstad begynder rejsen ud i Vattenriket, et UNESCO biosfærereservat. Få steder har så rig og varieret natur som dette vandrige, og vil du guides lidt til en begyndelse, bør du klart vælge Naturum Besøgscenter som din indgang til oplevelserne. Vattenriket består af våde enge og sumpskove, mens der på de mere tørre strækninger har udviklet sig en speciel flora og fauna. Gennem området løber Helge å, og en vandsafari i kano på åen med afstikkere længere ind i reservatet, er en helt oplagt måde at komme tæt på de mange forskellige dyrearter og varierede landskaber, som findes netop her.

Store oplevelser og fisk på krogen

Du kan altså se frem til storslåede oplevelser i og omkring de mange, mange søer i Nordøstskåne– ikke mindst, hvis du er lystfisker. Woodland fishing tilbyder således guidede fisketure, der er tilrettelagt præcist efter den enkeltes behov, om du er nybegynder eller rutineret sportsfisker. Sig, hvor du vil hen, og guiderne tager dig med ud til søen, hvor der venter båd og fiskeudstyr, hvis du ønsker det. De erfarne guider har masser af forslag til steder, du aldrig selv ville finde. Eventyret – og fiskene – venter både børn og voksne ved de hundredvis af vandløb og søer i det nordlige Skånes smukke natur.