Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Alpin ski i Ulricehamn
Foto: Göran Assner

Overblik

Ski i Sydsverige

Sydsverige har perfekte destinationer, når familiens mindste skal stå på ski for første gang, eller hvis formen lige skal pudses af inden årets store skiferie. Alt sammen i overkommelig køreafstand fra Danmark.

Skiløb lige om hjørnet

Står du tidligt op i Danmark, kan du suse ned ad pisterne i Sydsverige ved middagstid. Med så kort afstand til skiløb er det bare om at klikke skiene på og komme afsted på en endagstur eller i en weekend. Skiområderne som IsabergVallåsen, Ulricehamn og Mullsjö er som skabt til at teste børnenes færdigheder og interesse for skiløb af. Og samtidig er disse steder udfordrende nok til, at rutinerede skiløbere synes det er sjovt og kan finjustere formen inden en længere skiferie.

i
Foto: Ulricehamn Ski Center
Børn på ski i Ulricehamn.
Foto: Ulricehamn Ski Center

Skiinstruktører i verdensklasse

I Sverige fødes man som bekendt med ski under fødderne, men det gør vi ikke i Danmark. Det ved svenskerne godt, og de er godt trænet i at håndtere danskere på ski for første gang. Instruktørerne på skisteder i hele Sverige bliver særdeles godt uddannet til både at give en nybegynder på seks år selvtillid og færdigheder og til at udvikle en voksen skiløbers teknik. En ekstra bonus på de sydsvenske destinationer er, at de fleste af instruktørerne er gode til at kommunikere på dansk.

i
Foto: Vallåsen / Branäsgruppen
På ski i Vallåsen.
Foto: Vallåsen / Branäsgruppen

Udlejning af udstyr og overnatning

Gå ikke ned på udstyr. Nej, men du behøver heller ikke købe dig fattig, før en weekendtur på ski. På Sydsveriges skisportssteder kan du leje både ski, støvler og hjelme, så du er helt up to date på den front. Ønsker du hele oplevelsen med og blive nogle dage, er der masser af hyggelige overnatningsmuligheder, enten i hytter eller på hoteller helt tæt på skianlæggene. Der er gode muligheder for at få stillet sulten i restauranter – og nogle steder kan du tænde bål og grille en pølse på rastepladser ned ad pisterne.

i
Foto: Isaberg Mountain Resort
Familie ved bålplads i Isaberg.
Foto: Isaberg Mountain Resort

Kombiner med andre aktiviteter

Har du booket dig ind med en eller flere overnatninger, kan du nogle steder glæde dig over lejlighedsvis aftenski. Men hvis du synes, at pisterne lukker, mens du stadig har energi i benene, vil du opleve, at svenskerne er rigtig dygtige til at tilrettelægge flere udflugtsmål i kombination med hinanden. De klassiske sydsvenske skiområder er alle placeret steder, hvor du ikke kan komme til at kede dig: Naturparker, legepladser, skøjteløb og isfiskeri – blot for at nævne nogle af mange bonusoplevelser.

i
Foto: Tuana Aziz
Freestyle-ski i Billingen i Vestsverige.
Foto: Tuana Aziz