Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Langrend i Långberget i Värmland
Foto: Roger Borgelid

Destination

Ski i Värmland

Med talrige muligheder for skiløb er snesikre Värmland noget nær en ideel destination for skiferien. Her kan du udfordre dig selv på sorte pister og i snowparks eller øve dig på fladere, lange nedløb. Skal pulsen op med langrend, eller vil du glide taktfast gennem sporene i en vinterstille skov, byder Värmland på kilometervis af langrendsruter for både nybegyndere og elite. Skiskoler, anlæg og indkvartering er i verdensklasse, og mange steder kan du få vinteroplevelser med som bonus, f.eks. hundeslæde og snescooter. Vintereventyret begynder allerede 600 km. fra København.

Branäs – eldorado for børnefamilier

I Branäs er alt omhyggeligt tilrettelagt for, at skigæster får det bedst mulige ophold. Det alpine skiområde er stort, og de 21 lifter tager dig med op til 30 nedfarter af varierende sværhedsgrader, så familien kan følges op og hver især vælge en passende rute ned. Skiløb i Sverige er generelt et godt sted for børn, men i Branäs er der gjort en del ekstra for, at hele familien får en skiferie i højt humør. Her er action i funpark med hop og rails og en Big Air Bag for dig, der vil hoppe højt og lande blødt. Vælg mellem hytte, lejlighed eller hotel direkte ved pisterne og lad jer endelig friste af det fine udbud af spisesteder på bjerget og i dalen.

i
Foto: Daniel Dahlgren
Sharp turns while alpine skiing in Branäs, Värmland.
Foto: Daniel Dahlgren

Hovfjället med den smukke natur

Ægte fjeldferie blot 600 km fra København: Hovfjället er et af Sveriges sydligste fjelde og samtidig et meget begyndervenligt sted med god plads til brede sving. De 14 nedfarter fordeler sig på syv grønne, fem røde og tre sorte pister, så der er masser af udfordringer til de erfarne skiløbere side om side med nybegyndere. Hovfjället er et naturreservat, og det er helt oplagt at udforske den smukke natur – også uden ski eller snowboard under fødderne. Fx på snescooter gennem den hvide verden. I selve området kan du vælge ski-in/ski-out på enten hytte, vandrerhjem eller camping, og der er desuden flere gode muligheder for indkvartering i området omkring fjeldet. 

i
Foto: Hovfjället
Beautiful views over frosty forests while skiing at Hovfjället, Värmland.
Foto: Hovfjället

Verdensklasse langrend på Långberget

I den nordlige del af Värmland lokker Långberget med sine formidable 63 km velpræparerede langrendsspor, hvoraf de 8 km er med lys. Långberget er kendt vidt omkring for langrend i verdensklasse og bliver flittigt brugt som træningssted for elitefolk, der fx forbereder sig til det stærkt krævende Vasaløb. Er du nybegynder, skal du dog ikke holde dig tilbage. Der er masser af spor også i let terræn, der passer perfekt til en hyggetur med familien. Og som nybegynder er det slet ikke tosset at få undervisning i skiskolen af de særdeles kompetente instruktører. På Långberget er der både hytter, camping, vandrerhjem og hotel – alle med den skønneste udsigt. 

i
Foto: Roger Borgelid
Långberget is a great skiing destination in Värmland that offers both cross country and alpine skiing.
Foto: Roger Borgelid

Ski Sunne

Et af Värmlands sydligste skiområder er Ski Sunne, som ligger blot 600 km fra København. Det hører ikke til de største, men alligevel er der udfordringer nok til de fleste med pister i alle farver, hvoraf den længste er 1800 meter. Vil du lære at stå på ski, eller vil du give skiglæden videre til dine børn, er Ski Sunne et rigtig fint sted at begynde med skiskole for både skiløbere og snowboardere. Før I får set jer om, mødes I til en dyst på hop og hastighed i den populære funpark og til udfordringer på pukkelpist. Spis godt i områdets restaurant eller tag en fikapause med vafler i sneen. Der er mulighed for at bo på vandrerhjem i selve skiområdet, og blot få km væk findes mange andre hyggelige alternativer i fx hytte eller hotel.

i
Foto: Jeppe Blomgren
Skiing with a view in Ski Sunne in Värmland
Foto: Jeppe Blomgren

Langrend i tunnel (!) i Torsby

Kan du ikke vente med at spænde langrendsskiene på, til den første sne falder naturligt, så tag til Torsby, hvor Sveriges første skitunnel er etableret. Torsby Skitunnel & Sportcenter tilbyder 1,3 km overdækket skiløb stor del af året for alle. Med en bredde på 8 meter er der god plads til både eliteløbere og nybegyndere i tunnelen. I skiområdet udenfor venter der sammenlagt 50 km spor i meget varieret terræn, hvoraf de 4,5 km er oplyste spor. Torsby Skidtunnel & Sportcenter er certificeret Vasaløbscenter med rigtig fine træningsfaciliteter og blandt andet skiskole på alle niveauer. Som nærmeste nabo til skitunnelen ligger Torsby Sporthotell, men der er også både vandrerhjem, herregård og hytter lige i nærheden.

i
Foto: Tommy Pedersen
Girl skiing in Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Foto: Tommy Pedersen