Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på ski i Ulricehamn i Vestsverige
Foto: Ulricehamn Ski Center

Overblik

Ski i Vestsverige

Hvor finder du familievenlige skiområder, kilometervis af langrendsspor, udfordrende alpine pister og flere officielle Vasaløbs-centre? Det gør du i Vestsverige - området der har alt det, der skal til for, at hele familien får en god skiferie.


Vestsverige – et skiområde tæt på

Du behøver ikke tage langt nordpå til de svenske fjelde for at få skiløb af høj kvalitet. Efter få timers kørsel fra Göteborg, Helsingborg eller Malmø, kan du faktisk stå klar i skitøj og skistøvler på flere forskellige skisportssteder i Vestsverige, hvor du både kan løbe langrend og stå alpint.

Der findes næsten ingen bedre fornemmelse end at suse ned af pisten og mærke vinden bide i kinderne, samtidig med at varmen spreder sig i kroppen i takt med den kildrende fornemmelse i maven, når det går ekstra hurtigt. Og i Vestsverige findes der tre helt særlige steder, hvor du rigtig kan få fart under skiene:

Falköping alpin

Falköping Alpin er lokaliseret omkring Mössebergsbacken, hvor der er fire forskellige pister af varierende sværhedsgrad. Er du ude efter lidt ekstra udfordring, kan du lære at køre styrtløb på Falköping Alpins skiskole. Som gæst på Falköping Alpin kan du vælge mellem to slags ferieboliger: Kurorten Mösseberg, hvor du kan slappe af med spa, sauna og dejlige kulinariske oplevelser efter en lang dag i skibakkerne. Eller en af de dejlige hytter, der ligger blot 200 meter fra skiområdet.

Billingen i Skövde

Med strålende udsigt over hele Skövde troner Billingebakken op mod toppen og ned i dalen. Selve skibakken er 400 meter lang og har en faldhøjde på 100 meter. Billingen har også en særlig snowpark til hop og tricks, både for ski og snowboard.

Ulricehamn

Ulricehamn har syv forskellige pister og lifter samt en snowpark, hvor du kan teste hop fra forskellige platforme og underlag. Hvert år i februar arrangeres desuden en skifestival med konkurrencer i speedski og skicross. Her vil det være ideelt at booke overnatning på Hotell Lassalyckan, så kan du nyde herlige middage efter en skøn dag i sneen.


Langrend i Vestsverige

Skal du ud på langrendsskiene på din næste skiferie, så er det også muligt i Vestsverige. Her finder du nemlig noget af den smukkeste natur, Sverige har at byde på, hvilket gør langrendsoplevelsen endnu bedre. Her er desuden to officielle Vasaløbs-centre. Du kan også stå på ski indendørs, året rundt!

Løb langrend året rundt – indendørs!

I multisportsarenaen Prioritet Serneke Arena i Kviberg, bare 15 minutter fra Göteborgs centrum, kan du stå på ski indendørs på et kunstsnelangrendsspor. Arenaen er Nordens største multisportsanlæg og rummer blandt andet fodboldbaner, sportshaller, skoler, hotel og restaurant. Prikken over I’et er Skidome, et indendørsanlæg, hvor du kan køre langrend på en 1,2 km lang kuperet bane. I Skidome er det altid vinter, så temperaturen er altid minus 2 grader. Du kan leje udstyr, og efter skituren kan du hvile ud i en jacuzzi, gå i varmt damp- eller tørbad samt meget mere. Skidome er et officielt Vasaløb-center.

Kør i Markus Hellners skispor på Billingen-bakken i Skövde

Skiområdet Billingen ligger i Skövde og er det ene af Vestsveriges tre officielle Vasaløb-centre. Her startede OL-guldvinderen Markus Hellner med at løbe på ski, da han var lille. I Billingen er der 40 km præparerede langrendsspor. Og hvis du vil ud i vildmarken, er der et langrendsspor på 61 km, som strækker sig langt ind i skoven – en sand naturoplevelse. Selvom Billingen er et officielt Vasaløb-center med alt, hvad det indebærer af dygtige instruktører og fine træningsforhold, egner anlægget sig ligeså godt til familien, der bare vil have noget motion. I nærheden ligger også Arena Skövde, som er et af Sveriges mest populære eventyrbade.

X-country center i Ulricehamn – et moderne kunstsneanlæg

X-Country Center i Ulricehamn er Nordeuropas mest moderne anlæg med kunstsne og en af tre officielle Vasaløb-center i Vestsverige. Et 3,5 km langt oplyst spor, adskillige spor med natursne på mellem 5 og 15 km samt en golfbane på 7 km, der bruges til langrend om vinteren, giver dig høj kvalitet og variation på lange strækninger. Sætter du kursen mod Ulricehamn, er det en fordel at booke en pakke, der inkluderer langrend samt overnatning og mad på det nyrenoverede Hotell Lassalyckan.


Læs mere om Vestsverige her.

Ski i Sydsverige

Sydsverige har perfekte destinationer, når familiens mindste skal stå på ski for første gang, eller hvis formen lige skal pudses af inden årets store skiferie. Alt sammen i overkommelig køreafstand fra Danmark.

Hovedside