Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skiing with a view in Ski Sunne in Värmland
Foto: Jeppe Blomgren

Destination

Ski Sunne

Brede pister, funpark og pukkelpist: Ski Sunne er et af de sydligste skiområder i Värmland og ligger i bekvem køreafstand fra Danmark, perfekt til nogle ekstra dages hyggeligt skiløb og sjov i sneen.

1800 meter blå piste

I Ski Sunne i Värmland kan du pudse sæsonens skiform af med et par dages sjovt skiløb i et område, der også er tilpas overskueligt for familier med børn på ski for første gang.  Syv lifter tager dig op til herlighederne, og du kan glæde dig til ni varierede pister, heraf fire røde og en sort. Børn og nybegyndere kan øve sig på grønne og blå pister med mange gode sving nedad på den længste, der er 1800 meter.

Hop og action i funpark

Der er skiskole for alpinski og snowboard for alle aldre, og du kan sagtens bruge dit ophold i Ski Sunne til at få mere styr på dine færdigheder, selvom du allerede er en habil skiløber. Skiinstruktørerne i Sverige er meget kompetente, og de er vant til at kommunikere med danskere, så sproget er ingen hindring. Når teknik og balance er på plads for specielt de yngste, lokker Ski Sunne med endnu mere, nemlig den populære funpark og pukkelpist.

Lutter favoritter på menuen

I Ski Sunne er den hyggelige atmosfære i centrum, ikke mindst når dagens strabadser skal belønnes med et godt måltid, varm kakao eller bare en fika at varme sig på. På toppen kan du købe vafler, og i Dalstugan serveres alle familiefavoritterne som stenovnsbagt pizza, spaghetti, burger, suppe og pandekager. Der er desuden mulighed for at tage din egen mad med og grille på åbne grillpladser ved børnebakkerne.

Overnatning i eller omkring Ski Sunne

Vil du bo midt mellem pisterne og have fornøjelsen af at stå på ski direkte uden for døren, ligger der rigtig fine vandrerhjem i Ski Sunne. Kører du blot en lille tur ud af området for at komme til dit overnatningssted, breder der sig et væld af muligheder foran dig inden for få kilometer med både hotel, hytte, herregård og camping. Uanset hvad du vælger, får du høj komfort, service og vidunderlige omgivelser i naturen som ramme om din skiferie.

Ski i Värmland

Med talrige muligheder for skiløb er snesikre Värmland noget nær en ideel destination for skiferien. Her kan du udfordre dig selv på sorte pister og i snowparks eller øve dig på fladere, lange nedløb. Skal pulsen op med langrend, eller vil du glide taktfast gennem sporene i en vinterstille skov, byder Värmland på kilometervis af langrendsruter for både nybegyndere og elite. Skiskoler, anlæg og indkvartering er i verdensklasse, og mange steder kan du få vinteroplevelser med som bonus, f.eks. hundeslæde og snescooter. Vintereventyret begynder allerede 600 km. fra København.

Hovedside