Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Two adults on skis are hunched over in the snow, helping a child at Vemdalen ski resort.
Tumling på ski
Foto: Mikko Nikkinen/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Hvor lange skal ski være til børn?

Der er forskel på, hvad man skal være opmærksom på, når man køber ski til børn og voksne. Her får du gode tips om skilængder til dig, der skal af sted på skiferie med børn, så du kan komme af sted med det helt rigtige udstyr. Har du lyst til at tage børnene med på skiferie, har vi samlet en række gode destinationer, der er perfekt til dig, der rejser med børn eller nybegyndere. Her er det nemlig vigtigt, at du finder en destination med nogle gode begynderbakker samt en masse andre aktiviteter i området.

Gode tips til skiudstyret

Generelt er det vigtigt, at ski til børn er nemme at håndtere. Det er vigtigt, at skiene har et blødt spænd, men mest af alt er det vigtigt, at de har den rette længde og bredde. Vælger du en bredde på 52 centimeter eller mere på midten, så er det nemmere for børnene at balancere på dem. Når de bliver ældre, skal de naturligvis have nogle smallere ski. Det gælder børn fra 10-års alderen, hvor du kan begynde at gå efter de samme retningslinjer som ved voksne – alt efter barnets erfaring.

Skilængde til børn

Det er super vigtigt, at du vælger nogle ski til dit barn, der ikke er for lange. Børn under seks år skal for eksempel helst bruge ski, der er på højde med dem selv eller lidt kortere. Når de når 10-års alderen er det optimalt med ski, der er 5 til 10 centimeter længere end dem selv. Når de bliver gamle og erfarne nok, kan børnene begynde at få ski, der er 15 til 20 centimeter længere end dem selv. Jo længere skiene er, jo tungere skal du være for at kunne håndtere dem. Husk at spørg i specialforretninger, hvis du er i tvivl om, hvilke ski du skal købe til dit barn.