Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På ski i Vemdalen i Jämtland
Foto: Kalle Hägglund

Overblik

På ski i vinterferien

Tag en pause fra jobbet, saml familien og tag på vinterferie i Sverige. Her finder du et stort udbud af skidestinationer med masser af sjov for alle - uanset alder og niveau.


Vinteren i Danmark kan sagtens være smuk, men desværre er der sjældent masser af sne, og det mørke vejr bliver ofte suppleret med regnvejr. Derfor foretrækker mange danskere at rejse til Sverige på skiferie, hvor de er garanteret masser af skønne oplevelser i sneklædte landskaber.

Skiferie i uge 7 og 8

For en stor del af de danske feriegæster er der slet ingen diskussion om, hvornår skiferien skal placeres: Det er naturligvis i skolernes vinterferie, som i langt de fleste kommuner er placeret i enten uge 7 eller 8. Det er derfor også den travleste periode i mange af skiområderne.

Men travlhed er ikke ensbetydende med alenlange liftkøer og overfyldte pister. Tværtimod; I Sverige er der masser af plads at boltre sig på, og så er de svenske skisportssteder kendte for deres fremragende liftsystemer, der hurtigt og effektivt fragter dig fra den ene skioplevelse til den anden. 

Og så er det stadig relativt koldt i februar, hvilket medfører fantastiske sneforhold. Herudover ligger Sverige dejligt tæt på Danmark. Det er nemt at kommer dertil, sikkerheden er høj og destinationerne er meget familievenlige.