Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På ski i Hovfjället i Värmland
Foto: Hovfjället

Overblik

På ski i vinterferien

Tag en pause fra jobbet, saml familien og tag på vinterferie i Sverige. Her finder du et stort udbud af skidestinationer med masser af sjov for alle - uanset alder og niveau.


Vinteren i Danmark kan sagtens være smuk, men desværre er der sjældent masser af sne, og det mørke vejr bliver ofte suppleret med regnvejr. Derfor foretrækker mange danskere at rejse til Sverige på skiferie, hvor de er garanteret masser af skønne oplevelser i sneklædte landskaber.

Skiferie i uge 7 og 8

For en stor del af de danske feriegæster er der slet ingen diskussion om, hvornår skiferien skal placeres: Det er naturligvis i skolernes vinterferie, som i langt de fleste kommuner er placeret i enten uge 7 eller 8. Det er derfor også den travleste periode i mange af skiområderne.

Men travlhed på de svenske skisportssteder er ikke ensbetydende med alenlange liftkøer og pister, hvor man nærmest skal bruge de andre skiløbere som levende slalomporte på sin vej ned mod dalen. Tværtimod; i Sverige er der altid masser af plads at boltre sig på, og der er rigeligt med sne.  

Og så er det stadig relativt koldt i februar, hvilket medfører fantastiske sneforhold. Herudover ligger Sverige dejligt tæt på Danmark. Det er nemt at kommer dertil, sikkerheden er høj og destinationerne er meget familievenlige.