Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på ski i Vemdalen, Jämtland
Foto: Kalle Hägglund

Rejsetips

Skiferie med børn

Man skal ikke længere væk end Sverige for at få et stort udvalg af skidestinationer med alt fra børnebakker og skiskoler til snowparks. Så uanset om familien skal på ski for første gang, eller I har teenagere der vil offpiste og pukkelpister, fås det på den anden side af sundet.

Glæden ved skiløb er en kæmpe gave, du giver videre til dine børn. Og i Sverige finder du nemt et sted, der både har en tryg kravlegård for de mindste skiløbere og kilometervis af udfordringer for de erfarne.

Når der kommer børn i familien hos dedikerede skiløbere, begynder tankerne straks at kredse om, hvordan skiferien skal tilrettelægges, så både store og små går i seng med røde kinder og smil på læben. For os danskere er det nærliggende at søge mod Sverige – det er tæt på, føles nærmest hjemligt, og der er en stærk tradition for familietid med ski under fødderne.

Skiskole betaler sig

Et godt råd er at booke børnene ind på en skiskole de første dage af skiferien. Efter få timer i selskab med en uddannet skiinstruktør opdager de fleste magien ved at glide gennem sneen. Selvom I som forældre er meget erfarne skiløbere, er det ikke ensbetydende med, at I er de bedste til at lære jeres børn at stå på ski. I en skiskole er instruktørerne uddannet i at lære fra sig, og sjovt nok gør det nærmest ikke ondt at falde, når man er i skiskole. Børnene lærer hurtigt – får en god teknik fra begyndelsen – og ikke mindst skikammerater til resten af ferien.

Babypludder fra pulken

Allerførste skiferie efter familieforøgelsen? De svenske fjelde er særdeles velegnede til at introducere baby for vintersportens glæder. Mange steder er der anlagt både alpin- og langrendsløjper på samme destination, så mor eller far og de store børn kan få deres sus om formiddagen, mens eftermiddagen står på en samlet familieoplevelse på langrendsski med baby pakket lunt og godt i en pulk efter jer.

Mere end skiløb

Efter en sjov og dejligt udmattende dag på ski kan det være rart at trække indenfor og nyde hinandens selskab. Og ja, naturligvis skal der hygges med god mad og hygge, som det hører sig til på en skiferie. Men har familien mere krudt at brænde af, er der gode muligheder for at hoppe i en indendørs swimmingpool, udfordre hinanden i bowling eller slippe børnene løs i herlige legeområder. Og skal ferien toppes med lidt ekstra luksus for de voksne eller familiens teenager, så vælg en af spa-destinationerne, hvor afterskiing består af ren forkælelse og afslapning.

En tur med hundeslæde

Hvis du har mulighed for at komme afsted, så må du ikke gå glip af en tur med hundeslæde. Kom helt tæt på snelandskabet med de firbenede venner, som særligt er en unik oplevelse for børn. Hundeslædeture er meget populære, så husk at bestil jeres tur hjemmefra. I kan køre på hundeslæde i BjörklidenRiksgränsenIdre FjällStöten i SälenKläppen i SälenOrsa Grönklitt og Hundfjället.