Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På ski i Idre Fjäll i Dalarna
Foto: Idre Fjäll

Destination

Skiområder i Sverige

I Sverige finder du flere gode skidestinationer med masser af muligheder inden for alpint skiløb og langrend. Jo længere mod nord du tager, vokser udfordringerne i takt med pisternes højder.

Ski i Midtsverige

Ski i Midtsverige byder på vinterlege nok til alle og her finder du et stort udvalg af skidestinationer med masser af pister og gode liftsystemer. Her er rigeligt med valgmuligheder, og der er skiområder for både nybegyndere og de mere erfarne - både på pisterne og langrendsløjperne. Prøv kræfter i stejle nedkørsler eller se børnene lege sig dygtigere i sneen dag for dag! Besøg f.ek.s. destinationerne Idre Fjäll, Orsa Grönklitt eller Hovfjället eller en af de populære skisportssteder omkring Sälen, heriblandt Kläppen og Stöten

i
Foto: Idre Fjäll
Alpin ski i Idre Fjäll i Dalarna.
Foto: Idre Fjäll

Ski i Nordsverige

Hvis du kører lidt længere op til Nordsverige er fjeldene højere, og du finder skidestinationer såsom Lofsdalen, Åre og Vemdalen. Du kan også lade bilen stå og flyve til vintersportsbyen Östersund med EasyJet-flyet direkte fra København. I Nordsverige finder du større alpine udfordringer og fantastiske langrendsløjper. Tag en helikopter-tur ud i det vildeste hvide landskab og kør offpiste, tag en pause i løjpen og få en kop varm kakao, eller nyd den smukke natur med en hundeslædetur. Her er masser af eventyrlige aktiviteter for store og små.

i
Foto: Jonas Kullman
Vinterlandskab i skisportsstedet Edsåsdalen i Jämtland.
Foto: Jonas Kullman

Ski i Sydsverige

Det er hurtigt og nemt at komme på ski i Sydsverige. Kun få timers bilkørsel fra Danmark finder du skiområder i Sydsverige, der byder på masser af sjov og hygge for familie og venner. Her kan nybegyndere, store som små, trygt lære at stå på ski, og de mere erfarne kan afprøve formen inden den nye skisæson. Og fordi ski-stederne i Sydsverige ligger tæt på Danmark, kan du godt være lidt spontan og tage på skitur, når lysten melder sig – flere gange per sæson. Sydsverige er en oplagt destination for weekendski. Måske i Isaberg, Mullsjö eller nogen af Vestsveriges skisteder?

i
Foto: Roger Borgelid/westsweden.com
langrend i Ulricehamn i Vestsverige.
Foto: Roger Borgelid/westsweden.com

Se vores kort over de mest populære skidestinationer i Sverige her