Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skyview i Stockholm
Foto: Sören Andersson/mediabank.visitstockholm.com

Aktiviteter

SkyView

SkyView tager jer op til toppen af Ericsson Globen, Stockholms kugleformede vartegn i byens sydlige del. I bliver transporteret de 130 meter op i en glasgondol, der kører på skinner uden på bygningens runde overflade.


Hold kameraet og mobiltelefonen parat

Udsigten over Stockholm fra SkyView er bare enestående: I kan se hele Stockholm, bygget på 14 øer, og I kan sågar se meget af Stockholms glimtende skærgård. Turen i ro og mag op til toppen tager 10 minutter, og der er 2 gondoler, der kører ved siden af hinanden; hver gondol har plads til 16 personer.

De teknisk-interesserede vil sikkert gerne vide, at Ericsson Globen blev forstærket med 70 tons stål, der blev løftet ind med helikopter og monteret af bjergbestigere (hvem ellers?) I kan kombinere jeres tur med SkyView med en guidet rundvisning inde i Globen, der er en multihal, der både bruges til store rockkoncerter og ishockeykampe.

Sig ”ja” til hinanden i skyview

I kan sågar sige ”Ja” til hinanden på toppen af verdens største kugleformede bygning – og bagefter overraske venner og familie, når de spørger: ”Hvor blev I så gift?” Skulle I være interesseret, kan man selvfølgelig også organisere champagne og lidt lækkert til højtideligheden.

Det er nemt at komme til SkyView og Globen; bare ta’ T-banans grønne linie direkte til ”Globen” station. Globen ligger bare et par minutters gåtur fra stationen – og I kan ikke overse den!