Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

SkyView, Ericsson Globe, Stockholm
Foto: Stockholm Live

Aktiviteter

SkyView

SkyView tager jer op til toppen af Ericsson Globen, Stockholms kugleformede vartegn i byens sydlige del. I bliver transporteret de 130 meter op i en glasgondol, der kører på skinner uden på bygningens runde overflade.


Hold kameraet og mobiltelefonen parat

Udsigten over Stockholm fra SkyView er bare enestående: I kan se hele Stockholm, bygget på 14 øer, og I kan sågar se meget af Stockholms glimtende skærgård. Turen i ro og mag op til toppen tager 10 minutter, og der er 2 gondoler, der kører ved siden af hinanden; hver gondol har plads til 16 personer.

De teknisk-interesserede vil sikkert gerne vide, at Ericsson Globen blev forstærket med 70 tons stål, der blev løftet ind med helikopter og monteret af bjergbestigere (hvem ellers?) I kan kombinere jeres tur med SkyView med en guidet rundvisning inde i Globen, der er en multihal, der både bruges til store rockkoncerter og ishockeykampe.

Sig ”ja” til hinanden i skyview

I kan sågar sige ”Ja” til hinanden på toppen af verdens største kugleformede bygning – og bagefter overraske venner og familie, når de spørger: ”Hvor blev I så gift?” Skulle I være interesseret, kan man selvfølgelig også organisere champagne og lidt lækkert til højtideligheden.

Det er nemt at komme til SkyView og Globen; bare ta’ T-banans grønne linie direkte til ”Globen” station. Globen ligger bare et par minutters gåtur fra stationen – og I kan ikke overse den!

Stockholm

Herlighederne ved Sveriges hovedstad, som breder sig over 14 øer, smitter af på det meste: restauranter i særklasse, betagende seværdigheder og spændende shopping. Selv Stockholms farverige historie forsøger at matche byens skønhed. Oplev de forskellige bydeles særpræg, nyd byens internationale udsyn og hyg dig med skærgårdsliv lige uden for centrum. Når aftenen falder på, forvandler byen sig mange steder til en festlig scene. Heldigvis har hotellerne i Stockholm en høj standard, hvor du kan hvile ud og lade dig forkæle.

Hovedside