Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Höganäs Saluhall i Skåne
Foto: Li Fernstedt

Aktiviteter

Smag på Höganäs

I Höganäs og Kullabygden kan du forvente dig de bedste smagsoplevelser. Fra trendy, hot og langtidsgrillet til traditionelle fine skånske middage – alt tilberedt af egnens prima råvarer.


Passionen for mad og drikke er enorm i Höganäs og på hele Kullahalvøen. Når du mindst venter det, dukker der en ny café, kro eller restaurant op – ved havet, centralt, på landet eller i et fabriksområde. Da det simpelthen bugner af lokale råvarer og produkter, kan du overalt smage på egnens fristelser fra trendy nytænkning til traditionelle skånske madretter. Gå ikke glip af de lækre delikatesser på Höganäs Saluhall og de farveglade tomater fra Vikentomater. Smag de lokale vine på egnens vingårde eller få en langtidsgrillet smagsoplevelse på Holy Smoke. Sæt den søde tand i kongens favoritkage på Flickorna Lundgren og spis fine hotelmiddage i Arild.

Holy Smoke

Et rigtig sejt BBQ-sted i westernstil, som ligger langt ude på landet. Holy Smoke slog portene op for et par år siden, og er det store samtaleemne – i hele landet. Kødet grilles i dagevis i store tønder, så smagen af det ultramøre kød bliver helt ubeskrivelig, nærmest hellig. Holy Smoke er Sveriges første og største ægte barbecuested.

Garage Bar - Good Stuff for Good People

Er du vild med motorer, mad, øl og rock – alt lige hot som grillen og smagene på Garage Bar – så er du kommet til det rette sted. Med inspiration fra de amerikanske sydstater og Mexico tilberedes maden med kærlighed af prima råvarer. Garages burgere er lavet efter Heston Blumenthals metode, og chilisovsen efter opskriften, der er kåret til verdens bedste.

Höganäs Saluhall

På Bruksgatan, i samme område som Garage, ligger Höganäsfabrikkens gamle lokaler, som er blevet det helt store trækplaster i Höganäs. I dag foregår der kun en mindre produktion af keramik i den gamle fabrik, som i stedet fokuserer på gastronomi og oplevelser. Höganäs Saluhall samler alle de bedste råvarer fra egnens mange producenter. Man forædler og serverer også produkterne i et fantastisk miljø uden sidestykke. En restaurant ovenpå de gamle brændeovne, som rummer 150 gæster, serverer lokal mad med skånske traditioner. Et stenovnsbageri bager store surdejsbrød og lækre kager, som også kan nydes i caféen. De gamle ovnhaller rummer selve torvehallen, hvor gæsterne kan købe lokale råvarer og delikatesser. På søndage dækkes den vidt berømte brunch op ovenpå de gamle ovne. 

Man forædler og serverer også produkterne i et fantastisk miljø uden sidestykke.


Flickorna Lundgren

Café/restauranten, som blev startet i 1930’erne af syv søstre, er berømt for sine fyldte vaniljehjerter. Her kan du sætte den søde tand i vaniljehjerter, småkager og lagkager, alt bagt efter gamle familieopskrifter og serveret i en idyllisk have. Hvis du er mere end lækkersulten, tilbydes også dejlige madretter og smørrebrød med dertil passende drikkevarer.

Du kan endvidere besøg Flickorna Lundgren i adventsweekenderne, hvor der er svensk julestemning både i træhytten og i det store drivhus.

Gourmetmiddage i Arild

Arild ligger tæt på naturreservatet Kullaberg i den smukke bugt Skälderviken. Her går byens feriegæster på opdagelse mellem yndige gamle træhuse i små snoede stræder.

I Arilds smukke omgivelser kan du nyde dejlige gourmetmiddage, som er tilberedt med fokus på skånske råvarer. På den rustikke og meget populære Rusthållargården, som har været i samme families eje i fem generationer, får du serveret et nyt og spændende madkoncept. Lige i nærheden, på samme gade, ligger Strand, et gammelt hotel med familiær atmosfære og et fantastisk køkken. Til storslået udsigt over Skälderviken og Hallands Väderö kan du nyde de dejligste madretter.

Vingårde

Kullabygden er Sveriges vindistrikt nummer 1. Her ligger flere vingårde indenfor få kilometers afstand. Den største er Arilds Vingård. Vinplanterne trives heroppe på bakken, og den lange vækstperiode bevirker, at druernes duft og smag udvikles til en vidunderlig helhed. Vinmarken ligger utroligt smukt i tilslutning til bindingsværksgården og vingårdsrestauranten. Her kan du også følge med på en rundvisning, hvor du både kan se vingården og smage på vinene under hvælvingerne. Du kan sågar deltage i vinhøsten og trampe druer til din egen vin (tilmeldes).

Læs mere på www.visithoganas.se.