Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Örenäs i Skåne
Foto: Mickael Tannus

Overnatning

Sov godt i Skåne

På den anden side af Øresund venter utallige oplevelser for enhver smag. Ønsker du en afslappende spa-ferie ved havet, en aktiv familietur i den svenske natur eller en unik oplevelse på hotel, så har Skåne det.

Spa og afslapning

Skånes store kystområde giver mulighed for besøgende at overnatte helt tæt på det friske hav. Og hvad er mere afslappende end et spahotel med havets brusen i baggrunden? Denne kombination kan du blandt andet finde på Hotel Riviera Strand i Båstad. Her kan du efter en tur i koldbadet eller spaen nyde en lækker middag med alt hvad der hører til. Også Ystads Saltsjöbad på sydkysten byder på luksuriøse spaoplevelser i bedste rivierastil med plads til hele familien.

i
Foto: Mikael von Porat
Udsigt over Hotel Riviera Strand.
Foto: Mikael von Porat

Camping når det er bedst

Campingpladsernes beliggenhed i Skåne er helt fantastisk. Der er ikke mange steder hvor man, som i Skåne, kan bo så tæt på vandet og i så naturskønne omgivelser. Pladserne synes altid at være perfekt placeret i den svenske idyl - lige som man havde drømt om inden man tog hjemmefra. I er velkommen med eget telt, campingvogn eller mobile home – og mange steder kan I også leje godt indrettede og veludstyrede hytter på campingpladserne.

i
Foto: Sydpol.com
Camping i Skåne.
Foto: Sydpol.com

Aktiv hotel-ferie

Ønsker man at være mere aktiv på ferien er der også mulighed for det i Skåne. På den familieejede Rusthållargården i Höganäs er det muligt at tage et slag golf på en af de nærliggende baner og slutte dagen af med en svømmetur i deres indendørs pool. Er det ikke hele familien, der er til golf, kan man gå på opdagelse i den rå og smukke svenske natur lige uden for hotellets døre. Vil man bo endnu tættere på naturen, ligger hotellet Hovs Hallar med deres egne ord ’midt ude i naturen’. De omkringliggende klippeformationer giver rig mulighed for uforstyrrede gåture, ridning, et spil golf eller noget helt fjerde.

i
Foto: Michael Törnkvist
Rusthållargården.
Foto: Michael Törnkvist

Bo på slot som en kongelig

Ligger ferieønsket på noget lidt ud over det velkendte, så kan Örenäs Slot måske friste. På slottet fra 1800-tallet kan man bo og spise som en kongelig. Også Häckeberga Slot i Lund byder på en royal oplevelse i idylliske omgivelser.

i
Foto: Häckeberga Slott
Häckeberga Slott.
Foto: Häckeberga Slott