Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

VANN Spa Hotel & Konference i Vestsverige
Foto: Åsa Dahlgren/Vastsverige.com

Aktiviteter

Spaophold i Sverige

Svensk forkælelse for krop og sjæl - I Sverige finder du et stort udvalg af lækre spahoteller, hvor du kan slappe af og forkæle dig selv - eller din nærmeste - i skønne omgivelser.


Det bliver mere og mere populært at forkæle sig selv med lidt ekstra luksus og afslapning som modvægt til en hektisk hverdag, og her er et spaophold i Sverige en oplagt mulighed. Et spaophold kan byde på meget mere end bare den egentlige wellness-behandling: Du kan tage på spaophold langt oppe mod nord i midnatssolen, få tempoet helt ned i en spa midt i det magiske, sydsvenske landskab eller vælge en spa midt i en travl og levende by. Uanset om man foretrækker korte ’luksus-weekend-oplevelser’ eller længere rekreationsophold, er der i Sverige rige muligheder for at tage en pause langt fra hverdagens stress og jag.

Mange steder kan du få spa-ophold, Wellness-behandlinger af alle slags og gastronomiske oplevelser på højt niveau, alt sammen pakket i et total-koncept, der ofte også omfatter udendørs oplevelser i smukke og naturskønne omgivelser.

Et spaophold i Sverige omfatter typisk fire centrale dele:

  • Træning/Gym, udendørs motion eller anden form for daglig fysisk aktivitet
  • Næring med en god gastronomi- og madoplevelse, men også gennem naturlige velværeprodukter
  • Afslapning i en god og stressfri atmosfære, måske med en aktivitet, f.eks. Yoga eller Qigong
  • Wellness-behandling og pleje af ansigt, krop, hænder og fødder


Sverige er et rigtigt Spa- & Wellness-land

Forår og efterår er ideelle tidspunkter for en Wellness-miniferie, hvis I hører til dem, der gerne vil nyde Sveriges enestående blanding af afslapning, ro og udsøgt afstressende natur og samtidig vil forkæle både krop og sjæl. Mange førende hoteller har i dag tilføjet førsteklasses spa-faciliteter, og tilbyder nu blandt andet weekend spa-ferier til meget attraktive priser. Der er også åbnet et stort antal foretagender der, uden at fungere som hotel, tilbyder spa- og Wellness- behandlinger og luksus-oplevelser med afstressning i centrum. Et af Sveriges mest berømte og anerkendte Wellness-steder er Varberg i Halland, lidt syd for Gøteborg, som ligger bare et par timers togtransport fra København, og med færgeforbindelse direkte fra Grenå. Her går spa-traditionerne helt tilbage til 1800-tallet. Andre steder i Sverige har man endda ”Wellness”-traditioner – som dengang naturligvis kaldtes noget andet – der går hele 300 år tilbage. Jo, svenskerne har bestemt forstand på kurophold, massage, afslapning og velvære.

Svenska Spahotell

Alle spahotellerne her blandt disse artikler er med i kvalitetsordningen "Svenska Spahotell". Det sikrer dig bl.a. et bredt udvalg af behandlinger for hele kroppen, fysisk aktivitet under ledelse af kyndige instruktører samt udsøgt gastronomi. Ren nydelse.

Tilbud og gavekort

Svenska Spahotell lister hver måned nye tilbud fra certificerede anlæg på deres hjemmeside. Her vil du også kunne bestille gavekort for spaophold og behandlinger.

Kort transport til de bedste spaophold i Sverige

Nogle af Sveriges bedste Spa-hoteller findes indenfor kort afstand fra Danmark - i Skåne, Halland, Blekinge og Vestsverige. Øresundstoget standser f.eks. i Båstad, Varberg, Halmstad, Ronneby og Gøteborg, og giver således let og praktisk adgang til dejlige oplevelser og velvære ved de svenske kursteder. Toget mod Bornholm fra Købehavn H standser også i Ystad, og der går desuden lokale "pågatåg" fra Malmø til Ystad. Færgen går direkte mellem Grenå - Varberg og Frederikshavn - Gøteborg, mens Scandlines-færgen mellem Helsingør - Helsingborg tager jer direkte til byens togstation, hvor I kan køre med toget videre mod Båstad og Varberg. Nogle gange er der dog brug for en taxi for at komme helt frem til den valgte Wellness-destination. Disse findes enten ved togstationen, ellers er der altid mulighed for at bede receptionen på hotellet – hvis man bor et andet sted end på selve spa-destinationen - om at bestille en taxi.