Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skihytte i Orsa Grönklitt i Dalarna
Foto: Orsa Grönklitt / Grönklittsgruppen

Overblik

Stå på ski i julen

Gør julen til noget ekstra specielt - tilbring den på ski i Sverige. Her er du garanteret en hvid jul i stemningsfulde omgivelser.


Vi kender det alle sammen. Det er jul, og den særlige stemning breder sig i hele landet. Alting bliver en tand mere hyggeligt, og der er levende lys og varm kakao overalt. Men du ved sikkert også, at der skal mere til for at få den helt rette julestemning – nemlig sne. Og sne er ikke det, vi har mest af i Danmark. Som regel er juleferien bare kold og våd, men hvis du vil opleve dejlig nyfalden sne, storslået natur og adrenalinsus, så skal du tage på skiferie i julen. Hold en uforglemmelig juleaften på ski i hyggelige Sverige.

Hold jul i Sverige og oplev julemagien på ski 

Sverige byder på noget helt særligt i juleferien. Og så ligger det dejligt tæt på Danmark. Det er derfor intet problem at køre til Sverige selv, men du kan selvfølgelig også tage toget, bussen eller sågar flyve. EasyJet flyver direkte fra København til Östersund i hele vinterperioden, og herfra kan du nemt tage en shuttlebus til skidestinationerne Åre og Vemdalen.

I Sverige kan du stå en hel masse på ski. Faktisk findes der mere end 200 skisportssteder i Sverige, og selv hvis du skulle blive træt af at stå på ski, findes der et hav af aktiviteter, der ikke kræver ski spændt for fødderne. Så nyd den smukke og nyfaldne sne, sus ned ad bakkerne og kryb sammen med en kop te om aftenen, når mørket falder på, mens de levende lys lyser rummet op. Skiferie i julen er bare noget ganske særligt.