Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Dreng med fiskestang i Stockholm
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Aktiviteter

Stockholm for børn

Det er ikke for ingenting, at Stockholm kaldes en børnevenlig storby. Her finder du et stort udvalg af sjove og eventyrlige oplevelser for børn i alle aldre.


Skansen

Verdens ældste friluftsmuseum ligger i smukke omgivelser på Djurgården. Her er masser af legepladser og sjove aktiviteter for børnene, f.eks. ponyridning, et minitog og forlystelsesparken Galejan. Lill-Skansen med små dyr såsom kaniner, kattekillinger og smågrise er meget populært, og det samme er det omkringliggende område, hvor du finder en skomager, et bageri og meget mere. De besøgende kan også muntre sig med at deltage i svenske jule- og midsommertraditioner.

Aquaria vandmuseum

Se farvestrålende klovnfisk, søagurker, søheste, hajer og piratfisk. Du kan også gå gennem en tropisk regnskov, hvor mørket pludselig falder på, og tordenen buldrer i det fjerne. I de nordiske omgivelser kan du lære mere om ørreder, krebs og andre af de havdyr, der trives her, og fra en tunnel under museet kan man se direkte ud i Østersøen.

Gröna Lund

Denne historiske forlystelsespark ligger fantastisk på Djurgården. Her finder du forlystelser for hele familien – fra Mariehønen, en klassisk karrusel og Lyktan for de yngste besøgende til Twister, Insane, Frit fald og Eclipse for større børn og voksne. Oplev den magiske stemning, masser af underholdning og skønne restauranter og caféer. Snyd ikke dig selv for House of Nightmares, Gröna Lunds uhyggeligste forlystelse nogensinde.

Junibacken

Træd direkte ind i Astrid Lindgrens fantastiske eventyrverden, og mød karakterer som Pippi, Emil og Ronja og andre højtelskede børnebogsfigurer, f.eks. Alfons Åberg og mumitroldene. Kør en tur med det magiske eventyrtog, leg i Villa Villekulla, lav ballade på historietorvet, og spis hjemmelavet økologisk mad på cirkusrestauranten. Et vidunderligt museum for børn i alle aldre.


Teknisk Museum

Innovation, kreativitet og tekniske og digitale udfordringer. Skab dine egne opfindelser, spil energispillet, find udfordringer til dig selv og andre på sportsudstillingen, og lær mere om nogle af verdens mest bemærkelsesværdige teknologiske landvindinger. Cino4-biografen viser film i 4D med bevægelige stole, vindstød og vandsprøjt.

Det Kongelige Rustkammer

Det Kongelige Rustkammer var engang den svenske adels rustkammer. I dag kan du opleve Sveriges historie, som præsenteres i form af smukke dragter, våben og hestevogne. Museet har sjove aktiviteter for børnene, som blandt andet kan prøve kjoler og ridderkostumer.

Sommerfuglehuset og Haga Ocean

Hagaparken i Solna er ikke bare en smuk park med historiske bygninger som for eksempel Hagaslottet (hvor kronprinsesse Victoria og hendes familie bor). Her finder man også sommerfuglehuset, som er et tropisk anlæg med eksotiske sommerfugle, papegøjer og andre dyr. I 2013 åbnede de også Haga Ocean, som er et af Nordens største hajakvarier.

Naturhistorisk Museum & Cosmonova

Et enormt og utroligt spændende museum, hvor du kan opleve alt lige fra universet til jordens indre. Følg menneskets evolution, og lær mere om livet i havene, om Sveriges natur, jordens klima, dinosaurer og meget mere. Se fascinerende 3D-naturfilm i Cosmonova.

Legepladser

Stockholm vrimler med parker og legepladser. Besøg f.eks. Bryggartäppan (Södermalm), som har små røde hytter og en træhest med vogn i 1800-talsstil, Vasaparken (Vasastan), som er udstyret med gynger, trampoliner, sandkasser og en bocciabane, samt Humlegårdens legeplads (Östermalm), hvor du finder klatrestativer, legeområder og meget mere. Om vinteren er der skøjtebaner i Kungsträdgården (hvor du kan leje skøjter) og i Vasaparken.

Eriksdalsbadet

En af Stockholms mest populære svømmehaller med vandrutsjebaner, boblebad og udendørsbassin. Her kan du også svømme baner, slappe af i spapoolen og lade de små bade i soppebassinet.

Skyview

Se Stockholm fra toppen af Ericsson Globe, som er verdens største kugleformede bygning. En tur med glasgondolen tager cirka 20 minutter og giver dig en strålende udsigt fra en højde på 130 meter over havoverfladen. Køb billetter og book plads på websitet i forvejen for at undgå at stå i kø.

Tom Tits Experiment

Det er nemt at tage regionaltoget til Södertälje og opleve Tom Tits Experiment. Fyld dagen med spændende eksperimenter, stormvinde, sæbebobler, illusioner, vægtløshed, en spejllabyrint og meget, meget mere. Hop, mærk, spring, balancér og sus ned ad rutsjebanen gennem hele bygningen. Om sommeren er der også en udendørs eksperimentpark.

Stockholm

Herlighederne ved Sveriges hovedstad, som breder sig over 14 øer, smitter af på det meste: restauranter i særklasse, betagende seværdigheder og spændende shopping. Selv Stockholms farverige historie forsøger at matche byens skønhed. Oplev de forskellige bydeles særpræg, nyd byens internationale udsyn og hyg dig med skærgårdsliv lige uden for centrum. Når aftenen falder på, forvandler byen sig mange steder til en festlig scene. Heldigvis har hotellerne i Stockholm en høj standard, hvor du kan hvile ud og lade dig forkæle.

Hovedside