Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Stockholm Arlanda lufthavn
Foto: Peter Phillips/Swedavia

Rejsetips

Stockholm Arlanda lufthavn

Den nye Arlanda Express togforbindelse kører non-stop fra Arlanda til Centralstationen i Stockholm hvert 15. minut (hvert 30. minut på lørdage) fra før solopgang og til efter midnat – det samme gælder i modsatte retning fra Centralstationen i Stockholm til Arlanda Lufthavn.


På Stockholms Centralstation kan du købe din billet enten ved en af de bemandede skranker eller ved en af selvbetjeningsautomaterne.

Rejser du fra Arlanda og skal mod centrum, kan du ligeledes vælge imellem at købe billet ved informationsskranken eller ved en selvbetjeningsautomat.

Alle terminaler i lufthavnen har rulletrapper og elevator ned til togperronen – og du finder billetautomaterne lige ved siden af.

Du kan desuden booke din Arlanda Express-billet her.

Arlanda Express køreplan på din mobil

Køreplanen for Arlanda Express er nu til rådighed som App til både iPhone og Android. Her kan du altid se, hvor mange minutter der er til næste afgang, og de to efterfølgende.

Du kan downloade Apps her:

iPhone app

Android app

Naturligvis kan du også finde køreplanerne på Arlanda Express´ egen hjemmeside:

Arlanda Express web site

Lokaltog

SL’s lokaltog til Stockholm og Uppsala afgår regelmæssigt fra Arlanda Central Station i ”SkyCity”. Du finder SkyCity beliggende mellem Terminal 4 og 5.

Den totale rejsetid mellem Stockholm Arlanda og Stockholm Centralstation er 38 minutter, mens den mellem Stockholm Arlanda og Uppsala er 18 minutter.

Langdistance-tog

Med SJ (Svenska Järnväger) kan du hver dag vælge mellem hele 70 langdistance-tog i regionen omkring Stockholm, såvel som til regionerne Dalarna og Norrland mod nord.

Eksempler på destinationer, som har direkte forbindelse fra Stockholms Arlanda Lufthavn, inkluderer: Uppsala, Södertälje, Gävle, Hudiksvall, Sundsvall, Östersund, Åre, Borlänge, Falun, Leksand, Mora, Nyköping, Norrköping og Linköping.

SJ har et rejsebureau i Arlanda, hvor du kan købe dine billetter og iøvrigt finde den information, du behøver. Du kan også allerede nu besøge SJ´s hjemmeside og blandt andet tjekke tidsplaner.

Der kører busser fra Arlanda til City terminalen ved Centralstationen i Stockholm ca. hvert 10. minut fra tidlig morgen til sen aften, hver dag hele ugen. Desuden kører der også busser hele natten igennem, som korresponderer med flyafgangene.

Busser kører dagligt fra City terminalen i Stockholm ca. mellem kl. 04 og kl. 22. Turen tager 45 minutter og børn i alderen 8-17 kører gratis, når de er ledsaget af en voksen.

Mod et beskedent nattillæg kan der også rejses mellem kl. 00.00 og 06.30. Der kører ligeledes busser mellem Uppsala Centralstation og Arlanda det meste af dagen. Rejsetiden på denne strækning er 40 minutter.

Med taxa:

Stockholm betjenes af en række forskellige taxa-selskaber, hvis´ priser kan være forskellige. Vi anbefaler at benytte de større etablerede selskaber (nogle af dem fremgår af listen nedenfor). Vær opmærksom på, at der som regel er faste priser på turen mellem Arlanda Lufthavn og centrum.

Sørg endelig for at få bekræftet prisen på turen, før du kører fra lufthavnen. Taxaer fra de større selskaber har altid et skilt med chaufførens navn og bilens licens i frontvinduet. Her har du en liste over taxa-selskaber i Stockholm:

  • Flygtaxi (Airport taxi) : +46-31 65 15 52
  • Taxi 020 : +46 20 20 20 20
  • Taxi Kurir : +46 8 30 00 00
  • Taxi Stockholm : +46-8-15 00 00
  • Freys Hyrverk (limousine) : +46 8 30 91 00

Flygtaxi kan bestilles samtidig med din flyrejse. Den kan også bestilles ved ”Flygtaxi”-skranken i lufthavnens terminal 2, 4 og 5.

De fleste indenrigslufthavne i Sverige har særlige lufthavns-taxaer. De har faste priser fra lufthavnen til de fleste adresser i Sverige og turen deles ofte med andre rejsende for at spare omkostninger.

Ture kan bestilles til alle steder i Sverige. Ring på tlf. +46 8 120 920 00.

Se mere på Flygtaxi's hjemmeside.

NB: Du kan allerede nu planlægge din rejse med offentlig transport. Fra Arlanda Lufthavn er det let at komme hurtigt videre til Stockholm og Uppsala, såvel som en lang række andre destinationer i hele Sverige.

Stockholm

Herlighederne ved Sveriges hovedstad, som breder sig over 14 øer, smitter af på det meste: restauranter i særklasse, betagende seværdigheder og spændende shopping. Selv Stockholms farverige historie forsøger at matche byens skønhed. Oplev de forskellige bydeles særpræg, nyd byens internationale udsyn og hyg dig med skærgårdsliv lige uden for centrum. Når aftenen falder på, forvandler byen sig mange steder til en festlig scene. Heldigvis har hotellerne i Stockholm en høj standard, hvor du kan hvile ud og lade dig forkæle.

Hovedside