Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Södermalm i Stockholm
Foto: Tove Freij/mediabank.visitstockholm.com

Rejsetips

Stockholm - oplev naturen i byen

Stockholm er verdensberømt for at være overvældende smuk. Den svenske hovedstad er bygget på 14 øer, omgivet af vand og fuld af parker, skove, strande og søbredder.


Masser af parker i Stockholm

Med hele 26 parker i byen er Stockholm en ganske grøn by. Blandt de mest populære parker er Hagaparken (med skovstykker, søer og damme), Rålambshovsparken (med græsstrand langs med parkens sø og åbne marker), Vita Bergen (bakket picnic park) og den store Kungliga Nationalstadspark, verdens første nationalbypark, der faktisk er mere end 10 km. fra den ene ende til den anden. Den er også kendt som Ecopark, hvor I kan se hejrer, rådyr og ræve, midt inde i byen.

Den Kungliga Nationalstadspark omfatter 3 kongelige parker; Djurgården, Haga and Ulriksdal, forbundet af Brunnsviken. Og de omkringliggende øer, Skeppsholmen, Kastellholmen, Beckholmen og Fjäderholmarna, er også del af Ecopark.


Søer, kanaler og porten til skærgården

Husk endelig at tage jeres svømmetøj og fiskegrej med. Stockholm er trods alt fuldstændigt omringet af søen Mälaren og ligger lige ved porten til skærgården. Vandet er så rent, at I kan roligt svømme en tur, eller kaste snøren ud og fange både laks og andre ferskvandsfisk. 

Kanoture på kanalerne er ikke kun for eventyrere. Långholmskanalen er så rolig, at I kan tage af sted hele familien, og praktisk talt holde picnic i kanoen, mens I driver af sted. Hører I til de mere sporty typer, vil I elske at padle ud i skærgården på den 32 sømil lange Långviksskär tur eller nyde den vilde natur med afslappende padlen på den skønne Ältaån (ca. 5.5 sømil lang).

Naturaktiviteter – også om vinteren

Smarte Stockholm-borgere ved godt, hvordan man får det bedste ud af storbyens natur selv under lange isvintre. Det er vildt populært at stå på skøjter ude på den tilfrosne sø, Norrviken, og på den store sø Mälaren, der omgiver storbyens mange øer. Det er selvfølgelig mere overvældende at skøjte rundt ude i skærgården, men så bør I tilmelde jer en organiseret og guidet tur.

Langrend er også en stor Stockholmer weekendaktivitet, både i byens parker og skove samt på de tilfrosne søer. (Klik ind på Hellasgården for at finde de bedste løjper, skøjteruter og saunaer til afslapning bagefter). Og der er faktisk også mulighed for at dyrke alpint skiløb i Stockholm. Der er 7 mini-pister ude på Hammarbybacken.

Parat til en god vandretur på storbyferien? Lige uden for Stockholm kan I vandre langs den 1.000 km. lange Sörmlandsleden, der fører jer gennem fyrretræsskove, moser, klippeplateauer og elve. Eller prøv den 420 km. lange Upplandsleden langs bredderne af den store sø, Mälaren. I Tyresta nationalpark er der 8 vandreruter, hvor I endda kan tage barnevogn med på den ene!

Sightseeing i Stockholm

Som gæst i Stockholm er det oplagt at opleve hovedstaden fra vandsiden på en kanalrundfart – eller fra den modsatte vinkel i en luftballon eller på tagvandring. Herfra finder du masser af inspiration til mere sightseeing. Stockholm er rig på kultur inden for bl.a. scenekunst og moderne kunst. Dvæl ved fortiden på Djurgårdens kulturhistoriske museer, eller fornøj dig med arkitektur og trendy byliv på Södermalm – foruden alle seværdighederne i Gamla Stan, der i sig selv er et besøg værd blot for at slentre lidt rundt i den velbevarede bydel.

Hovedside