Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Shopping i Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Stormagasinerne i Stockholm

Selvfølgelig ligger stormagasinerne midt i centrum i Stockholm. Hurra for det! Her kan I få alt under et tag – ja, faktisk under tre tage. Det er et paradis for enhver med et stort, men dovent shopping-gen. Drottninggatan ligger klods op af med små specialbutikker, store mærkevareforretninger som H&M og Zara, butikker med svenske design- og mærkevarer og stort set alle mulige andre butikker værd at nævne indenfor detailhandel. Læg vejen forbi Designtorget på Sergels Torg; her sælges designer køkkengrej og andre slags ting til hjemmet, som man bare ikke kan leve uden; alt sammen skabt af fremstormende nordiske designere, hvis design I får svært ved at finde andre steder.

NK – Nordiska Kompaniet

NK stormagasinet på Hamngatan midt i centrum er stedet, hvor de bedrestillede stockholmere gør deres indkøb. Over hele 4 etager i en af Stockholms mest imposante bygninger er det stilfulde NK fyldt med svensk og international mode, design, elegante interiørvarer, kosmetik, sko; ja, alt – med en vis stil - hvad hjertet kan begære. Nede i kælderen finder I unikt svensk og nordiske glaskunsts, krystalvarer og lækkert køkkengrej. NK rummer også ”shops i shoppen” fra flere velkendte svenske designklassikere for begge køn som f.eks. Gant og J. Lindeberg og skandinaviske favoritter som Fillipa K. Acne og Tiger.

Åhléns Stormagasin

Åhléns i Stockholms centrum ligger lige på hjørnet af Drottninggatan og Hamngatan, og er et af den salgs stormagasiner, der sælger absolut alting – fra et stykke håndsæbe til designer kunstglas. Åhléns er stor på både international og svenske mode, skønheds- og kosmetikprodukter. Hold godt øje med deres egen mærkevarer indenfor husholdning og køkkengrej; det er kendte for både god kvalitet og god pris. Og åbningstiderne er enhver shoppingturs redning: Åhléns har åbent til kl. 21.00 på alle hverdage.

Drottninggatan er formodentligt Sveriges travleste og mest gesjæftige gade; udover de mange butikker har gaden masser af caféer og restauranter med udendørs servering om sommeren, både på gaden og i hyggelige gårdmiljøer. I kan læse meget mere om shopping i Stockholm her.