Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Maskotten Vargy i Stöten, Sälen
Foto: Magnus Dovallius

Destination

Stöten i Sälen

Stöten er en del af området Sälen og har Sälens største faldhøjde på hele 370 meter. Du finder både stejle og lange pister i Stöten. Der er skiløb i alle sværhedsgrader og masser af udfordringer til alle vovehalse på ski.

Nyheder i Stöten

Til sæsonen 2017/2018 er vi mere forberedte end nogensinde. Blandt andet med et nyt snesystem til ca. 27 millioner kr., nye topmoderne hytter og en ny træningsbakke. Alt sammen for at gøre din vinterferie endnu mere behagelig og snesikker!

Efter sidste års successatsning med en ny expresslift og fem nye pister fortsætter vi altså med at investere i Sälens bedste skiløb. Det nye snesystem gør det muligt at åbne mange af pisterne tidligere og skaber en sikrere sneforsyning gennem hele vinteren med en kapacitet på mere end 4000 lastbiler med sne per døgn. Udover snesystemet har vi også gjort Soltorget og Skidtorget flottere, lavet to nye varmestuer, en 4,3 meter høj statue af Stötens maskot Vargy og skabt forbedrede eventyr i Stöten Adventure snowpark.

Her findes alle nyhederne for denne sæson og et nyhedskort: www.stoten.se

På alpin ski i Stöten

Drømmer du om en skiferie på alpin ski? Med sine 41 pister har Stöten et virkeligt stærkt alpin område. Er du en vovehals så kast dig over udfordringerne på Älvan, der med sin hældning på 47 grader er Sälens stejleste. Er du mere til store, bløde carvingsving, hvor skiene skærer gennem den velpræparerede sne, som en varm kniv gennem blødt smør, så prøv Mormors Störtlopp, der med sine 2,6 kilometer er områdets længste. Desuden har Stöten deres helt egne adventure banner, hvor man kan prøve kræfter med fart, hop, skicross og funparks.

På langrend i Stöten

Der findes flere typer af spor, hvor du kan stå på ski i Stöten. I alt findes der ca 45 km langrendsspor og man finder distancer på bland andet 3,5 og 7 km på de almindelige spor. Vil man have større udfordringer og chancen for at se kongeørn, fjeldræv, bjørne og jærver, kan man tage liften helt op til toppen af bjerget. Der er to spor, Toppsporet på 3 km og det mere udfordrende spor, Östra Granfjället på 15 km. Toppsporet ligger allerøverst på bjerget og hvis du tager stoleliften, Vargy Express, derop, får du en enestående 360 graders udsigt over hele fjeldet.

Aktiviteter i Stöten

Stöten i Sälen byder på masser af leg, sjov og oplevelser, når du trænger til at stille dine ski for et øjeblik. Meld børnene ind i Vargklubben, hvor man kan komme på skattejagt, se film og tage til børneafterski. Kunne I tænke jer lidt anderledes oplevelser ude i naturen, så prøv f.eks. hundeslædekørsel eller snescooter. Skiferie i Stöten er et sikkert hit hos hele familien.

Læs mere om Stöten

Læs mere om at stå på ski i Stöten og book din skiferie på stoten.se