Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Børn på stranden i Halland
Foto: Philip Liljenberg

Overblik

Strandguide i Halland

Udover at være surfernes paradis er Halland et eldorado for strandløver og badenymfer. De børnevenlige, lavvandede sandstrande finder du i syd, og de dramatiske klippestrande lidt længere mod nord. Inde i landet venter søer, elve og masser af herlige badepladser.


Mellbystrand og Skummeslövsstrand med zoner for windsurfing

De milelange sandstrande Melbystrand og Skummeslövsstrand strækker sig fra Båstad i syd til Lagans udmunding i nord. Det er et ægte sommerparadis med børnevenlige strande, og store klitter man kan gemme sig i. På strandens nordlige del rejser klipperne sig op fra havet – perfekt til et udspring. Ved naturreservatet Hökafältet, på Mellbystrands nordlige del, er der nudiststrand. Desuden er Laholmsbugten et af Sveriges allerbedste steder for windsurfing, og man har sågar specielle zoner for windsurfing.

Badepladser inde i landet

Drejer du af fra kysten og kører lidt ind i landet, byder Laholm kommunes søbad på høj standard med udspringstårn, broer og grillpladser. Hvis du sætter kursen mod Hyltebruk, dukker Skärshultssøen op med to badebroer, kiosk, restaurant, minigolfbane, vandrestier, hytter og campingplads. Lige i nærheden finder du Ibro badeplads med en børnevenlig sandstrand. Du kan bade i søen Mellan Färgen, som er en del af tre søer; Stora Färgen, Mellan Färgen og Södra Färgen.

Halmstad – et paradis for solbadere og spa-elskere

Gröningen på Halmstads Östra strand er en handikapvenlig strand, som er bemandet mellem 21. juni og 20. august. Östra strand ligger 5 km fra Halmstad centrum og er byens ældste strand. Historiens vingesus mærkes stadig, og de kønne små badehytter dukker op mellem klitterne. Stranden er lavvandet, servicen er god, og der er masser af faciliteter samt en legeplads. Naturreservat og nudiststrand finder du længst i syd.

Gå ikke glip af Halmstads flagskib; Tylösand strand, som ligger 8 km vest for byens centrum. Den kendetegnes af kridhvidt sand, er fire km lang og fuld af skønne klitter. Desuden er der livreddere fra midten af juni til midten af august. På varme sommerdage drager tusinder strandløver herud, og After Beach på Hotel Tylösand starter længe inden, solen går ned. Foretrækker du lidt fredeligere omgivelser, er stranden Svärjarehålan, også i Tylösand, den anden af Halmstads to handikapvenlige strande. Den afslappede stemning indfinder sig, hvis du fortsætter over stranden til Tylebäcks udmunding. Foretrækker du at bo, bade og få skønne spa-behandlinger på samme sted? Om sommeren tager mennesker i hobetal til Hotel Tylösand for at nyde badelivet, som man gjorde det i gamle dage.


Mod Falkenberg og Sveriges svar på the Hamptons

Vilshärad strand ligger 13 km nord for Halmstad. Det er en fin sandstrand med klitter, og den er 3 km lang. Ugglarps Havsbad er en 1,6 km lang sandstrand, inddelt i den nordlige, den vestlige og den sydlige. På den 240 m lange nordlige strand er der både en fin gammel fiskerhytte og en mole – perfekt til børnenes krabbefiskeri. Den noget længere strand i vest har volleyball net og badetrappe. Stranden i syd på 920 m er lavvandet mod nord og har naturstrand i syd. Midt på stranden er der et område, hvor hunden er velkommen til at dyppe pelsen.

Lige udenfor den charmerende sommerby Falkenbergs centrum ligger Skrea strand, en 2 km lang sandstrand med høje klitter og yndige badehytter fra 1930’erne. Den 250 m lange badebro har handikaprampe, og stranden er lavvandet, børnevenlig og perfekt til alle former for vandsport. 8 km nord for Falkenberg venter Olofsbo badestrand med en idyllisk beliggenhed. Det er en lavvandet, børnevenlig sandstrand med høje klitter mod syd, og hunden må bade på sit eget område.

Spændende klippestrande i nord

Apelviken i Varberg er en lang sandstrand med klipper i nord og en badebro i syd. Stranden er et paradis for surfere og er vidt berømt som en af Nordeuropas bedste destinationer for wind- og kitesurfing. Blot 3 km derfra ligger Varbergs centrum med hyggelige gågader, restauranter og hoteller i alle prisklasser. Hallands eneste 5-stjernede campingplads finder du også i Apelviken. Følger du kysten længere nordpå, kommer du til Torstensvik i Frillesås og Åsa strandbad med masser af små hyggelige badevige. Sandstranden Smarholmen i Kungsbacka er et smukt sted med klipper, broer og udspringsvipper. Desuden er der handikaprampe.

Læs mere om badesteder og strande i Halland.

Velkommen til Halland!

Strandliv i Halland

Halland præges af sin lange, enestående kyst med hvide sandstrande så langt som øjet rækker. Her findes nogle af Sveriges mest berømte strande som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken, hvor du kan surfe, solbade og bare slappe helt af - måske med en is i hånden eller en kold drink. Og bliver det lidt for varmt i solen, kan du tage badetøflerne på og tage på shoppetur i Varberg, Halmstad, Laholm eller en af de andre kystnære byer.

Hovedside