Overblik
Street food i Gøteborgs gader
Gøteborg er en stor havneby, og I kan få ”alt godt fra havet”-gastronomi mange steder rundt omkring i Skandinaviens største havn. Selv hvis I bare vil have lidt hurtigt og lækkert på gaden, kan I godt forvente at få den lækreste fiskesmag.
Street food
Rundt omkring i
gaderne i Gøteborg er der dukket forskellige små food-trucks op, som tilbyder alt
fra Argentisk til japansk mad. Her kan du se en oversigt over de forskellige food-trucks. Hvis man vil have street food i en mere
koncentreret form, så er Lindholms Street Food Market et godt bud. De har samlet kokke fra
forskellige restauranter rundt om i Gøteborg samt bryggerier og andet godtfolk
og skabt noget der minder lidt om en blanding af Papirøen og Westmarket i
København. Stedet har ferielukket i perioder, så husk at tjekke deres åbningstider.
Torvehaller
Stora Saluhallen på Kungstorget er Gøteborgs største
torvehal; den stammer helt tilbage til 1889. Med over 40 boder og små
spisesteder er det stedet, hvor mange spiser frokost på hverdage, og mødes på
indkøb på lørdage. Søger I et tip til et spisested med traditionel svensk
mad? Kåges Hörna & Bar er et typisk sted for en svensk torvehal;
her kan I få traditionelle, men virkeligt gode, svensk retter. Briggen torvehal torvehal er et andet populært sted til frokost; her er ekstra
hyggeligt om sommeren, når udendørs serveringen breder sig ud over fortovet.
De lokale favoritter
I Feskekörka, (Fiskekirken … Den hedder sådan, fordi fiskemarkedet faktisk ligger i en gammel kirkebygning!) vrimler det med boder med alt godt fra havet, restauranter og gode take-away udsalgssteder. Køb jeres frokost i en af boderne og slå jer ned ved kanalen udenfor. Med vestkystens berømte velsmagende hummere, rejer, østers, muslinger og de små lidt besværlige, men overordentligt velsmagende krebs er Fiskekirkens udbud af lidt hurtig mad simpelthen på et andet niveau end de fleste forventer.
Grillköket Jonsborg på byens hovedstrøg ”Avenyn” er populær blandt de lokale for stedets Halv Special, men der er overhovedet ikke noget ”halvt” over delikatessen; den er snarere Helt Special. Her får I en hotdog-pølse på en lunet bolle sammen med umanerligt store mængder kartoffelmos og lidt rejesalat på toppen. Det er specielt, det er svensk – og det er lækkert!
Tips til oplevelser?
I kan opleve Sveriges største fiskeriauktion i fuld vigør, men I skal stå tidligt op. Tag ud til Fiskhamnen og besøg Fiskeriauktionen alle hverdagsmorgener kl. 6.30 (mandage dog kl. 7.00). Som gæster kan I ikke byde på fangsterne – så I står pludselig ikke med 10 kasser østers! – men I kan opleve de bedste køkkenchefer i Gøteborg og indkøbere fra hele Sverige overbyde hinanden i jagten på de berømte fangster fra havet ud for den svenske vestkyst.