Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kitesurfing i Skåne
Foto: Lisa Wikstrand

Overblik

Surfing i Nordvestskåne

Er du vild med surfing – eller vil du bare gerne prøve på et godt sted med erfarne instruktører? Kom til Nordvestskåne hvor der er herlige bølger ved kysterne og korte afstande mellem de bedste surfspots.


Aldrig langt til havet

Noget af det allerbedste ved Nordvestskåne er, at der aldrig er særlig langt til havet. En dag på vandet med strittende salthår og rød næse er meget populært her. Tag på surfing, windsurfing eller sågar kitesurfing med en drage, der zoomer dig hen over vandet. Uanset om du er ekspert eller nybegynder, er der masser af surfsteder, fx i Helsingborg, Landskrona, Lomma, Mölle og Österlen, hvor du kan udfordre bølgerne uden at skulle rejse hele vejen til Australien eller Hawaii. Gør det i Nordvestskåne! Herunder ser du nogle af de bedste surfspots.

Kullaberg og Mölle

Surf langs Sydsveriges eneste kystlinje med klipper. Surfere valfarter hertil fra Tyskland og Danmark for at møde de høje bølger og nyde de skønne omgivelser. Er du nybegynder - eller mangler du bare inspiration til nogle nye surf-tips - så prøv surfing i Hittarp i Helsingborg. Her tilbyder surfcenteret WeSurf undervisning på alle niveauer i sommerperioden juni-oktober.  


Landskrona

Lundåkrabugten i Landskrona er et af Sveriges bedste kite spots. Her kan du nemlig kite trods forskellige vindretninger, og desuden er der fladbundet, hvilket gør Lundåkrabugten helt unik. Her har man også et område, hvor udstyret kan rigges. Gode parkeringsforhold og toiletter.

”Uanset om du er ekspert eller nybegynder, er der masser af surfsteder i nordvestskåne”

Borstahusen

I det pittoreske fiskerleje Borstahusen er der en dejlig stor sandstrand med en masse liv og røre. Selve havnen med de små fiskeboder er udgangspunktet for wind- og kitesurfing. 

Båstad

Kysterne rundt om Båstad har fantastiske strande til kitesurfing. Hos SpiritEvent finder du et bredt udvalg af kurser med IKO-uddannede instruktører. Daglige kurser fra maj til oktober – og fra november til april kan du snesurfe med kite, når vejret tillader det.