Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Sami-folket i Lapland
Foto: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se

Fakta

Svensk kultur

Hvis I vil opdage og udforske den svenske kultur, er det bedst, at I kommer over og møder svenskerne på deres hjemmebane.

Svensk kultur – hvad er det for noget?

Sverige og den svenske måde at leve på har mange fans over hele verden. Det svenske samfund opleves som moderne, åbensindet og retfærdigt, præget af høj livskvalitet og respekt for naturen. Læs mere om svensk kultur og livsstil.

Fyrtårne i svensk kultur

Svensk kultur og livsstil er verdenskendt, ikke mindst gennem litteratur og film. Bøger af Stieg Larsson (Millennium trilogien), Henning Mankell (Wallander bøgerne og filmatiseringerne) og Camilla Läckberg (f.eks. ”Isprinsessen” og ”Stenhuggeren”) blotlægger de nedre lag i det svenske samfund og afspejler og dechifrere den kollektive svenske psyke, alt sammen med den klassiske smukke svenske natur som kulisse. Svenske kriminalromaner, TV-serier og film er forbløffende populære over hele verden, og populariteten har taget endnu et spring opad med den engelsksprogede filmatisering af Larssons første succes ”Mænd der hader kvinder” med den engelske titel ”The Girl With the Dragon Tattoo”. I Stockholm kan I faktisk komme med på en guidet ”Millennium Tour” til flere af de centrale lokaliteter i Larssons univers. I kan læse mere om svensk kriminallitteratur.

Mød en svensker på @sweden on Twitter.