Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A girl with an inflatable swim ring is jumping into the lake from a wooden pier.
Morgensvømning i Gullspång i Vestsverige
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Sverige i børnehøjde

Sverige er fyldt med aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Kort transporttid til ferieherlighederne. Og et land som bugner af eventyrnatur, hygge, børnevenlige storbyer og forlystelsesparker. Men Sverige byder også på mange gratis glæder, ikke mindst om sommeren. Pluk vilde hindbær og blåbær. Jagt spændende dyrespor i de store skove. Eller bag dit eget snobrød over levende ild.

Hop i badesøen blå

Sverige har badesøer overalt i landet, og de frister, især når det er varmt. Søvandet er friskt og rent og man er omgivet af smukke, høje træer. Men det børnevenlige land har naturligvis også et hav af badelande, både indendørs og udendørs. De indendørs har tropiske temperaturer og er gode i mindre varmt vejr. I de udendørs kan man nyde solen i pauserne fra vilde vandrutsjebaner og vandaktiviteter til de yngste. Se vores guide til badelande i Sverige her.

i
Foto: Lost City
Badelandet Lost City i Gustavsvik.
Foto: Lost City

Elgen er vel Sveriges nationaldyr?

Vi danskere forbinder den store elg med Sverige og den vilde natur. At spotte den i fri natur lykkes ikke altid, selvom der er 250.000 af slagsen i landet. Der er dog mange gode elgparker, hvor der bliver passet godt på dem, og hvor man kan stå ansigt til ansigt med det 250-550 kg tunge dyr (to-tre meter lang og en højde på op til to meter over skuldrene). Elgparkerne har også elgsafarier og naturligvis lidt godt til ganen, når man er retur igen. Find vores guide til Elgparker i Sverige her.

i
Foto: Virum älgpark
Oplev elge og hjorte i deres naturlige miljø i Virum Elgpark.
Foto: Virum älgpark

Tre forlystelsesparker går lige i hjertet

Der er tre forlystelsesparker i Sverige, som man bare ikke må gå glip af. Den ene er forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg med de vildeste rutsjebaner, roterende gondoler højt hævet over hovederne, flyvende tekopper, karruseller og andet godt.

Den anden er naturligvis unikke Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby med Pippi, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte i levende teaterforestillinger under åben himmel. Og med 1:1 Villa Villekulla, Katholt, Mattisborgen og Nangijala – blandt meget andet! Og endelig det vilde vesten som nummer tre; cowboylandet High Chaparral. Et vaskeægte cowboy-land med ægte saloons, de kendte Dalton-brødre, levende heste og hesteshows og sjove teaterstykker. High Chaparral ligger i Småland. Læs mere om de tre parker her.

i
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld
Oplev Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og alle de andre populære karakterer fra Astrid Lindgrens fortællinger i Astrid Lindgrens Verden i Småland.
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Ødegårdsferien er ren idyl

Forestil dig Emil fra Lønneberg og Alfred i den scene, hvor de sidder sammen en sommeraften på badebroen og sludrer? Jo, den er god nok. Det er sådan, ødegårdslivet er med lune, stille sommeraftener, bærplukning til den tærte, man vil bage, snobrød over bål, en tur til badesøen ikke langt fra den rødmalede ødegård, en mus i skovbunden, som man vil kigge på. Den stille ferie, hvor alle sanser tages i brug, og hvor man glemmer alt om iPads, telefoner og tv-kiggeri. En ødegård kan nemt lejes, og de fås i alle udgaver og med forskelligt komfort-niveau. Læs mere om ødegårdsferie her.

i
Foto: Lina Roos/imagebank.sweden.se
Sommerferie i et klassisk rødt hus i Sverige.
Österlen, Skåne |
Foto: Lina Roos/imagebank.sweden.se

Børnevenlige metropoler

MalmøGøteborg og Stockholm har altid også haft børnene i fokus. I Malmø er der hyggeligt at være, skaterparker, guidede kajakture og et rigtigt cykelhotel, Ohboy. Gøteborg har ikke bare Liseberg for børn. Der er også et flyoplevelsescenter sprængt ind i grundfjeldet, Universeum, hvor alle kan finde deres indre professor frem, - og Världskulturmuseet, hvor voksne og børn får lejlighed til at tale om mere komplicerede emner. For de mindre børn findes bl.a. Alfons Åbergs kulturhus. Stockholm er elsket af store og små og bare det at slentre i de gamle gader er sjovt, tage på skærgårdssejlads eller se Vasa-skibet.

i
Foto: Oscar AB
Universeum i Gøteborg er et videnskabscenter, hvor dyr og natur er kombineret med ny teknologi og spændende eksperimenter.
Foto: Oscar AB