Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Bærplukning
Foto: Kristiina Kontoniemi/Folio/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Sverige med børn og familie

Har I lyst til en rigtig familieferie, hvor samvær og oplevelser er i centrum, så er Sverige det helt rigtige rejsemål. I Sverige er der nemlig plads og tid til at være sammen og masser af sjov og lærerige aktiviteter at være sammen om - hele familien!

De svenske fjelde har nogle af Europas mest familievenlige skisportssteder. Ude i den store svenske natur er der også mulighed for at sejle havkajak langs vestkysten eller sejle med tømmerflåde ned af Sveriges største elv, Klarälven, gennem de store skove i Värmland. Eller tage på rideferie ude på Gotland? Eller tage en hel dag ud til bare at opleve nogle af Sveriges slotte, herregårde eller gamle vikingesteder.
I og rundt om Stockholm, Gøteborg og Malmø er der en række spændende tema- og forlystelsesparker, zoologiske haver og dyreparker og museer, der kan give børn – og deres forældre – masser af gode ferieoplevelser.

Forlystelser, dyreparker og interaktive videnskabsmuséer

Det bliver med garanti både aktivt og sjovt i forlystelses- og oplevelsesparker som Tosselilla Sommarland i Tomalilla, det legendariske og store Liseberg i Göteborg, Astrid Lindgrens Verden med Pippi, Emil og alle de andre i Vimmerby, High Chaparral - Wild West parken i Småland - eller Ølands Dyrepark, der både har masser af dyr og masser af forlystelser. Grænsen mellem forlystelsesparker og dyreparker er i det hele taget flydende i Sverige.

Mange dyreparker har også forlystelser som for eksempel svømmebassiner med vandrutsjebaner. Det kan I blandt andet opleve i Skånes Djurpark, verdens største dyrepark for udelukkende nordiske dyr. Mere klassiske parker inkluderer for eksempel Eriksberg Vildt- og Naturpark i Blekinge, Borås Dyrepark, med den kæmpe store savanne, eller Nordens Ark i Bohuslän.

i
Foto: Mattias Kvist
Tosselilla Sommarland..
Foto: Mattias Kvist

Et Eldorado af udfoldelsesmuligheder for børnefamilier

Fysiske aktiviteter på 'højt plan' - i trætoppene 6 meter over jorden - kan opleves i Dalslands Aktiviteter i Ed, eller i Upzone i Borås. Desuden er et altid sikkert – og mere jordnært – hit for hele familien en tur på skinnecykler på nedlagte jernbaner i Skåne, Småland eller Dalsland.

Det er altid nemt og bekvemt at rejse med familie og børn i Sverige, for på både hoteller, campingpladser, restauranter og attraktioner er børn og børnefamilier altid velkomne.

i
Foto: Upzone Äventyrspark
Upzone Äventyrspark.
Foto: Upzone Äventyrspark