Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Strand i Ystad i Skåne
Foto: Erik@Schussphotography.se.

Destination

Sydsverige

Hvis I har læst Henning Mankells bøger og set Tv-filmene om ”Wallander”, så har I sikkert allerede et ganske godt indtryk af sydsverige. Og ikke mindst af Ystad, for her foregår det meste af handlingen i ”Wallander”. Området er faktisk så smukt som det fremstår på billederne: Bølgende marker, hvide gårde ude i periferien, og de endeløse hvide sandstrande. Er det også Sverige, tænker I måske? Ja, det er Sverige lige på den anden side af Øresund. Og der er flere overraskelser i vente. Langs med kysten på det eventyrlige Kullen ligger de gamle pittoreske fiskerlejer som Mölle og Arild, og længere oppe på Bjärehalvøen kan I besøge de mere eksklusive badebyer Torekov og Båstad.

Sydsverige - et mekka for kunst og gastronomi

Det sydlige Sverige er et af Europas allerrigeste landbrugsområder, og området er spækket med små lokale dyrkere eller forædlere af lokale råvarer og gårdbutikker. Det skånske køkken har lam, kalv, vildt, gås og fisk på spisekortet. Prøv at ”smage på Skåne” på restauranter, kroer, caféer og ”kaffestugaer” over hele Skåne.

Det sydligste Sverige er et charmerende og oplevelsesrigt område med store bølgende frodige marker, masser af kulturhistoriske attraktioner – også helt tilbage fra ”danskertiden”, klipperne på Kullen og storslåede strande mod syd og øst, frugtplantager og kunstner-miljøer i det bedårende Österlen og den kosmopolitiske og kontinentale storby Malmø.

i
Foto: Carolina Romare
Gårdbutikken Mossagården.
Foto: Carolina Romare