Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kanelbolle
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Overblik

Tag med på en "fika"

Kender du det svenske udtryk ”fika”? Det kan være svært at oversætte direkte, men ordet beskriver det at mødes over en kop kaffe og et stykke kage. Sverige har en højt udviklet kultur, når det kommer til kaffe og bagværk, og overalt i Stockholm finder du caféer og konditorier fulde af atmosfære, karakter og kvalitet, hvad enten stedet er af den traditionelle eller moderne skole.

Vetekatten

I det centrale Stockholm ligger Vetekatten, en af de snesevis af velbevarede, traditionsrige caféer, hvor du kan smage traditionelt svensk bagværk af suveræn kvalitet.

Kungsgatan 55, vetekatten.se

Flickorna Helin Voltaire

En charmerende og afsondret café i luksuriøse rammer med et overdådigt og meget populært udvalg af bagværk. Den slotslignende bygning er placeret lige ved gangstien på Djurgården, og den er et fortræffeligt sted, hvis du skal have frokost eller bare en kaffepause på sightseeing-turen.

Rosendalsvägen 14, helinvoltaire.com

Café Pascal

Café Pascal ligger på et stille hjørne kun en husblok væk fra det travle Odenplan. I januar 2016 vandt kaffestedet den prestigefyldte pris Gulddraken for at være den bedste café i Stockholm. Suveræn kaffe og en sandwich med rejer eller porchetta, der er til at dø over!

Norrtullsgatan 4, cafepascal.se

Winterviken

Denne café ligger tæt på Vinterviken-bugten i en af Alfred Nobels gamle fabriksbygninger fra 1891. Med en beliggenhed kun en kort togtur fra bycentrum, men samtidig tæt på naturomgivelser, er caféen det perfekte tilflugtssted for dig, der trænger til en pause fra bylivet. Winterviken har åbent alle dage året rundt.

Vinterviksvägen 60, winterviken.se

Chokladkoppen

En lille, hyggelig og personlig café på Stortorget i Gamla Stan. En af de første åbenlyst LGBT-venlige etablissementer i Stockholm.

Stortorget 18, chokladkoppen.se

Snickarbacken 7

Snickarbacken 7 er en café, et kunstgalleri og en konceptbutik på én og samme tid. Nyd din kaffe mens du shopper, eller spis din morgenmad mens du betragter kunstværkerne. Butikken tilbyder et særligt udvalg af bedårende genstande, vintagemode, musik, bøger, magasiner og meget mere.

Snickarbacken 7, snickarbacken7.se

Kaffe for Connaisseurs – ”kaffenørder”

Stockholm har utallige caféer, hvor passionerede kaffeentusiaster kan få stillet deres mokkasult. Hver eneste kop kaffe serveret et af disse steder er et kunstværk i sig selv, brygget på nøje udvalgte bønner.

Drop Coffee

Økologisk og fair-trade-kaffe bliver ristet in-house. Dobbeltvinder af Barista Cup.

Wollmar Yxkullsgatan 10, dropcoffee.se

Espresso Sosta Bar

Kaffe i italiensk stil: stående i baren. Det siges, at de serverer Stockholms bedste espresso.

Sveavägen 84, sosta.se

Johan & Nyström Coffee Bar

Risteri og konceptbutik drevet af kaffeentusiaster med næse for kvalitet. Internationalt anerkendt kaffehus.

Swedensborgsgatan 7, johanochnystrom.se