Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Motiver på klippe i Tanum i Bohuslän
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Tanum helleristninger

Her finder du over 500 forskellige helleristningssteder med over 10.000 motiver tilsammen.


Helleristninger i Tanum

Tanums verdensarvsområde udenfor Strømstad er hele 45 km² stort. Her finder du over 500 forskellige helleristningssteder med over 10.000 motiver tilsammen.

Vitlycke helleristninger i Tanumshede

Helleristningerne i Vitlycke byder på illustrationer af både skibe, mennesker og dyr m.m. – foruden vejrguden, jagtmotiver og et billede af et brudepar. Denne helleristning er den største og mest besøgte i verdensarvområdet. Motiverne er alle ristet ind i løbet af en periode på omkring 1000 år, og de ældste figurer blev udført cirka 1800 f.kr. På stedet arrangeres også guidede ture, der giver fascinerende indblik i hvorfor motiverne blev lavet i sin tid, samt valg af motiver og hvordan livet udfoldede sig i bronzealderen. Tips: Tag med på en guidetur om natten i august! Helleristningerne ser helt anderledes ud i mørket.

Museum og en livlig vikingegård

Vitlycke Museum er et videns- og oplevelsescenter for Tanums helleristninger i Bohuslän. Museet rummer udstillinger, en rekonstrueret bronzealdergård, samt butik og café, og besøgende tilbydes digitale sightseeing-ture. På bondegården er der også dyr og aktiviteter for børn. De mindste får et elegant og lærerigt indblik i, hvordan menneskene levede for 3000 år siden. Her kan de tilmed prøve at være arkæologer i et par timer og foretage sine egne spændende udgravinger.

Vestsverige

Vestsverige er rig på steder, hvor du kan finde ro og lade op. Tag på kajaktur til en af de mange små skærgårdsøer og nyd roen. Du kan også tage cyklen med på bådrundfart og hoppe fra den ene ø til den anden. Mulighederne er mange, hvis du er vil med aktiv ferie. Er du mere til storbypulsen, lækker mad og shopping, så tag et smut til Gøteborg. Her finder du flere Michelin-restauranter, spændende kultur og ikke mindst Nordens største forlystelsespark Liseberg!

Hovedside