Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gårdpladsen på Tomarp Gårdshotell i Skåne
Foto: Morgane Lithander

Overnatning

Tomarp Gårdshotell

Smukt beliggende ved Råbeløvsøen, to timer fra København og ikke langt fra Kristianstad, finder du Tomarp Gårdshotell, et unikt hotel med rødder flere hundrede år tilbage i tiden, hvor daværende ejere af gården etablerede Sveriges første kommercielle frugtplantage. Foruden den mageløse udsigt kan du nyde godt af stedets egne råvarer, som restaurantens kokke flittigt bruger af i sammensætningen af årstidens menuer.


Tomarp Gårdshotell

Det kan være svært at trække ét karaktertræk frem, der kan definere Tomarp Gårdshotell ved Kristianstad i Skåne. Det kunne være det livlige gårdmiljø, den velrenommerede restaurant eller de tilbagevende musikarrangementer. Det kunne også være den vidunderlige udsigt over Råbeløvsøen med det klare vand og de store frugtplantager – og køkkenhaven. Eller det kunne ganske enkelt være den stemningsfulde indretning, hvor detaljerne fortæller en historie om et unikt sted.


Landlig skånsk stemning i herlig natur

Tomarp Gårdshotell er både et hotel og en rigtig gård, der drives efter bæredygtige principper. Restaurantens kokke har direkte adgang til frisk kød fra lam, kvæg og høns, frugt fra plantagen og grøntsager fra den store køkkenhave, der er avlet og produceret lige uden for døren.

Som gæst i disse autentiske omgivelser er det således nærliggende at nyde naturen – både den opdyrkede og den vilde. Tag en dukkert i det klare vand ved søbadet og få varmen med en herlig tur i sauna, eller benyt dig af de mange muligheder for at sejle i kano, vandre og cykle i det smukke terræn og måske plukke svampe undervejs. Vandet i Råbeløvsøen er noget af det reneste i Sverige, og indbyder i den grad til at kaste snøren ud for at hive en fisk i land.


Musik og livlig aktivitet

Det er åbenlyst, at der er et særligt leben her omkring Tomarp Gårdshotell, og det spejler sig helt naturligt i livet indenfor. Hotellet har 18 dobbeltværelser, inklusive værelser hvor det er muligt at have hund med. Men Tomarp besøges også flittigt af gæster, der kommer for at deltage i månedlige musikarrangementer eller kurser i madlavning, vin- og ølsmagninger. Om lørdagen serveres der afternoon tea eller tapas i de hyggeligt indrettede lokaler, og fra i år er der desuden sommercafé, som nok skal blive ligeså stort et trækplaster for lokale og gæster udefra. Bliver der alligevel lidt stille her på landet, er byen Kristianstad lige inden for rækkevidde, ligesom havet er blot 30 km væk. Wanås kunstpark kan bestemt også anbefales som en af områdets seværdigheder.

Besøg Tomarp Gårdshotells hjemmeside og planlæg dit besøg.