Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Tømmerflådefærd på Klarälven i Värmland
Foto: John van Halvert

Aktiviteter

Tømmerflåde-rafting

Det har aldrig været lettere at bygge jeres egen 18 kvm store tømmerflåde bare ud af træstammer og reb! En lang række aktivitets- og oplevelsesfirmaer, primært i Värmland, har specialiseret sig i at sende jer af sted med en guide og forsyninger på en tømmerflådefærd, der kan vare alt fra bare 1 dag til en hel uge.


Klarälven i Värmland blev faktisk anvendt til tømmerdrift helt frem til 1991. Men nu er det bare sejlsportsentusiaster – eller måske snarere tømmerflåde-entusiaster – der driver ned ad elven med udsigt over små landsbyer, skove og marker. Uden at bekymre sig om noget som helst!

Det eneste I behøver for at bygge jeres egen tømmerflåde er en lille smule hårdt arbejde (I kan også forkæle jer selv med en færdiglavet tømmerflåde), og så er I klar til tømmerflådefærden. Det er driverliv i højeste potens.

Hvad kan I se og opleve undervejs?

I er midt i bæver-land! Og floden er fyldt med fisk. Så tag jeres kikkert med og stang og snøre. 

I kan campere langs floden

I kan overnatte i telt – enten på den godt fortøjede flåde eller inde på land. I medbringer selv proviant – og kan supplere med frisk fisk, hvis I er til den slags.

Værd at vide:

Udgangspunkt: Gunnerud, 95 km. nord for Karlstad. Ture kan vare alt fra bare en dag til en hel uge.

Glem ikke – og mist frem for alt ikke – jeres stange og pagajer. Og hold godt øje med sandbanker og nedhængende grene.


Värmland

I Värmland i den vestlige del af Midtsverige begynder fjeldene at rejse sig. Området er en stor naturattraktion med Klarälven og ikke mindre end 10.000 søer spredt ud i det skovrige landskab. Elsker I aktiv ferie, så er Värmland et paradis. Her kan I stå på ski, vandre, fiske og gå på jagt, tage med elg- eller bæversafarier, sejle kano og kajak og meget, meget mere.

Hovedside