Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

4 persons happy to ski in Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Foto: Tommy Pedersen

Destination

Torsby Skitunnel & Sportscenter

Vil du lære at løbe på langrendsski, eller er du i skarp træning for at komme i form til eliteløb? I Torsby i den nordlige del af Värmland breder alle muligheder sig ud i et varieret terræn. Du behøver ikke engang vente på vinterferie, for i Torsby ligger Sveriges første skitunnel, der lover sne og fint skiløbsvejr stor del af året..

Langrend er en svensk folkesport, og vil du træne med eller lære af nogle af de bedste, er Torsby Skidtunnel & Sportcenter i Värmland et sikkert valg. Området byder på sammenlagt 50 km spor i varieret terræn – fra virkeligt krævende til meget let.

Langrend i skitunnel

Men hvis det kribler i skiene for at komme ud at løbe, kan du bare tage af sted. Torsby Skidtunnel & Sportcenter tilbyder nemlig langrendstræning en stor del af åre i den overdækkede skitunnel, der er anlagt i naturligt kuperet terræn.  Skitunnelen er 1,3 km lang og åben for alle. Med en bredde på 8 m er der således fint plads til både eliteløbere med fart på og til familier, der lige skal i gang. Hvis du krydser tunnelen i begge retninger, får du 2,5 km varieret skiløb. Her er optimale forhold at løbe i: -3 grader, vindstille og aldrig regn.

Få styr på træning og teknik

Torsby Skidtunnel & Sportcenter er certificeret Vasaløbscenter for ski, cykel og løbning og har træningsfaciliteter, som blandt andet benyttes af professionelle. Det betyder, at både området og instruktører holder et højt niveau og kan hjælpe dig videre, uanset hvad dit formål er: At komme i storform, få pudset en rusten teknik af eller at lære at løbe på langrendsski. Du kan desuden købe eller leje alt det nødvendige udstyr i skishoppen.

Vil du gerne ud og slå lidt større sving med skiene, kan du benytte dig af muligheden på den alpine familiepist midt i området. Faktisk ligger sportscenteret i udkanten af Torsby, hvor du har mange flere aktiviteter for børn og voksne inden for rækkevidde.

Spis og bo godt i Torsby

Med mange kilometers skiløb i benene er det rart at vide, at du kan gå direkte fra løjperne og ind og slappe af. På Torsby Sporthotell bliver du indkvarteret som nærmeste nabo til skitunnelen. Områdets største hotel er Valbergsängen Sporthotell, der ligger i gåafstand fra skitunnelen. Her kan du vælge mellem hotel eller vandrerhjem, og det er også her, du altid får et godt måltid mad i restauranten i løbet af dagen. Uden for sportscenteret finder du desuden flere hoteller og hyggelige hytter.