Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skulpturen Sjöormen i Trelleborg, Skåne
Foto: Jenny Brandt

Destination

Trelleborg

Særegen og eksotisk, men mest af alt helt og aldeles skånsk. Trelleborg er rig på både kultur, natur og historie.

Fantastiske strande med hemmelige badesteder

I kystbyen Trelleborg vinker palmerne dig velkommen på alléen gennem byen. Her finder du små hemmelige badesteder såvel som større strande med parkering, service og badebroer. De friske havvinde lokker både kite- og vindsurfere til, og fiskerlejet frister med friskfanget fisk og røgede delikatesser. Om sommeren kan du hoppe på palmetoget og opleve byens seværdigheder eller du kan tage med palmebussen ud langs kysten til Sveriges sydligste odde: Smygehuk. Området er et populært udflugtsmål med smukke udsigtsposter fra bl.a. det gamle Smygehuk Fyr.

i
Foto: Therese Vorbau
På cykel i Smygehuk - Sveriges sydligste by.
Foto: Therese Vorbau

På opdagelse i det frodige landskab

Lidt længere inde i landet overgår de flade omgivelser til et frodigt bakkelandskab med slotte, bøgeskove og søer. Denne herlighed lokker ikke mindst golfspillere til, der på grund af det milde klima kan glæde sig over en lang sæson. Men området er også oplagt at gå på opdagelse i – ud til de mange spændende gårdbutikker, kunsthåndværkere og interiørbutikker. Et godt tip er at lade bilen stå og cykle rundt gennem pile alléer langs de små veje. Eller at tage vandreskoene på og begive dig afsted på Skåneledens nord-sydstrækning.

i
Foto: Petra Strandberg
Den 1000 km lange vandrerute Skåneledden byder på et smukt og varieret landskab.
Foto: Petra Strandberg

Lokale og økologiske smagsoplevelser

På den idylliske gård Ängavallen er alt hundrede procent økologisk - både i stedets egen restaurant og i gårdbutikken. På Hällåkra Vingård kan du smage lokaldyrket vin, og på Hallongården (hindbærgården) kan du forkæle dig selv og dine smagsanser med hindbær i alskens variationer. Områdets fede muldjord giver avlere og producenter meget fine forudsætninger for at skabe de skønne traditionelle madretter og nye, innovative smagsoplevelser i Trelleborg. 

i
Foto: Hallongården
Hallongården er en gårdbutik og café, der specialiserer sig inden for lækre hindbær.
Foto: Hallongården

Harald Blåtand og Tandmannen

Er du interesseret i historie, så glæd dig til mange gode oplevelser at vælge mellem i Trelleborg. Her dumper du lige ned midt i et gammelt kulturlandskab, hvor mennesker har levet i tusindvis af år. Besøg fx Harald Blåtands genskabte trelleborg – en vikingeborg i det centrale Trelleborg. På Trelleborg museum bliver du modtaget af verdens mest kendte trelleborger, vikingen Tandmannen, inden du fortsætter din rundtur 7.000 år tilbage i tiden til den berømte boplads Skateholm.

Three people dressed as vikings raising axes and a sword against the camera.
i
Foto: Jenny Brandt
Vikingespil i Trelleborg
Foto: Jenny Brandt