Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Langrend i Ulricehamn
Foto: Roger Borgelid

Destination

Ulricehamn - Vestsverige

Ulricehamn ligger i Vestsverige, blot 1 time fra Göteborg. Når man rejser fra Danmark er det muligt at være på ski i Ulricehamn på under fire timer. Her findes gode muligheder til såvel langrend og alpinskiløb.


På alpin i Ulricehamn

Ulricehamn Ski Center er et af de bedste og mest populære steder for vintersport i det sydlige Sverige. Her kan du stå på ski i et komplet vintersportsanlæg med otte pister og gode skiaktiviteter for hele familien.

Områdets otte pister er i varierende sværhedgrad, så der både er noget for nybegyndere og dem med flere skiferier i benene. Børnene har deres helt egen bakke, hvor de kan øve i fred for de større skiløbere. Og så er der selvfølgelig også en funpark for vovehalsene. Læs mere om Ulricehamn Ski Center her.

Sydsveriges bedste skiskole

På Ulricehamn Ski Centers skiskole kan alle fra begyndere til avancerede skiløbere, udvikle deres teknik. Både voksne og børn er velkomne til at deltage og opleve glæden ved at forbedre deres kunnen på ski og snowboard. Skiskolen tilbyder både privat og holdundervisning. Ulricehamn Ski Center er med andre ord et komplet vintersportsanlæg for hele familien.

På Ulricehamn Ski Center er børnene i fokus

Branäsgruppen (ejerne bag Ulricehamn Ski Center) satser stort på børnene. For eksempel er der masser af underholdning for familiens mindste i Björnbuselandet, hvor børnene kan møde maskotten Björnbusen og få et kram ved skibakken. 

Björnbusen er Branäsgruppens populære maskot, som har boet i Branäs siden starten af 00’erne. Siden 2010 har man også kunnet møde ham på Kungsberget, og i 2017 flyttede han så også sydpå til Ulricehamn Ski Center. Björnbusen er en drilagtig bjørn som både hjælper og af og til driller skiløberne i børneområdet. For de allermindste kan det være sjovt at fejre fremskridt på skibakken med et godt bjørnekram fra Björnbusen.

Liftkort og udstyr kan du købe eller booke online, så I hurtigt kan komme ud i bakken og nyde dagen på ski. Liften på børnebakken har fået installeret et transportbånd, så det er lettere og tryggere for børnene at tage sine første skridt på ski.

Det bliver gratis for børn at benytte området, og der bliver bygget stande med læhegn til forældrene, hvor de kan følge børnenes fremgang og glæde. Herudover er der anlagt en grillplads samt en kiosk og et toilet i området ved børnebakken.


På langrend i Ulricehamn

Ulricehamn er et af Sydsveriges førende skisportssteder med et certificeret Vasaløbscenter for langrend. Lassalyckan i Ulricehamn ligger ca. 8 minutter fra Ulricehamns centrum, og her kan I finde løjper, der passer til alle typer langrendsløbere – lige fra eliteudøvere til børnefamilier. Skianlægget råder over Nordeuropas mest moderne kunstsneanlæg med 3,5 km belyste spor af international klasse som er tilgængelige fra december til marts. Kunstsnesporene kompletteres af en masse forskellige spor med natursne på 5 til 15 kilometer. De tre løjper er praktisk forbundne på dele af ruten. Her kan deltagere i Vasaløbet og andre ski-entusiaster træne deres langrendsteknik i kvalitetssikrede træningsmiljøer året rundt. Samtlige pister kan benyttes til både skate- og klassisk skiløb. Her er også gode muligheder for pauser med lidt varmt at drikke. Ved områdets fem rastepladser kan I tænde op og grille pølser eller bare nyde den medbragte madpakke.

Book en skilektion hos Lassalyckan - officielt Vasaløbscenter, og få finslebet formen.

Ulricehamn - vært for World Cup i langrend

Ulricehamn var i januar 2017 vært for World Cup i langrend. Det blev en folkefest med aktiviteter hele ugen for både store og små. Vil du også gøre som verdenseliten i langrend? Så prøv de bedste langrendsruter i Ulricehamn! World Cup i langrend afholdes igen i Ulricehamn den 26.-27. januar 2019.

Aktiviteter i Ulricehamn

Vil I have en pause fra skiaktiviteterne, kan I altid spænde skøjterne på, pakke madpakken i rygsækken og begive jer ud på nogle af søerne i området. På Lassalyckan er der også en indendørs skøjtebane. Isfiskeri er en anden populær aktivitet for mange i vintermånederne, og med 17 forskellige søer at vælge imellem er udbuddet af fiskeri og andre muligheder ganske varierende. Andre aktiviteter som findes på destinationen er bowling, svømmehal, ridning på islandsheste og meget mere. Læs mere om de forskellige aktiviteter her.

At bo på destinationen

Kun fem minutter fra de velpræparerede pister ligger Ulricehamn by. En hyggelig, lille købstad, der stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Her kan skituren kombineres med shopping og cafébesøg med kaffe og en ægte svensk kanelbulla. Snyd heller ikke dig selv for en gåtur ved Åsundens strandpromenade, hvor Ulricehamns Kallbadshus med Restaurant Kallbadhuset ligger betagende smuk som et ægte, svensk vinterpostkort.

Mere information

Læs mere om Ulricehamn og book din tur på: ulricehamnsturistbyra.seuc-skidcenter.se eller lassalyckan.se