Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Designbutikker i Malmø, Skåne
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Unik shopping i Malmø

Er du vild med shopping, vil du nyde at slentre rundt i Malmø, hvor du finder alle de spændende og hyggelige shoppeområder inden for korte afstande. I Malmø finder du eksklusive designbutikker og lækre shoppingcentre.


Når du starter din shoppetur i Malmø, er gågaden det bedste udgangspunkt. Her findes etablerede butikskæder side om side med små eksklusive forretninger. Men det er faktisk i stræderne bag ved gågaderne, hvor du finder de rigtige guldkorn. Alt ligger i behagelig gåafstand, og en lille omvej kan måske føre dig til dit livs bedste kup.

Lang gågade med spændende sidegader

Gågaden starter ved Stortorget, blot et stenkast fra centralstationen. I dette historiske kvarter finder du masser af caféer og små butikker, eksklusive mærkevarer og skandinavisk møbeldesign. Strøget, der fortsætter nordpå, kaldes Södergatan, og der ligger de svenske modegiganter som Tiger of Sweden og Filippa K, dør om dør med større butikskæder.

Gå også ned af tværgaderne Baltzarsgatan og Skomakaregatan, hvor du vil opdage en række mere personlige butikker med international og nordisk design. Er du på jagt efter en sjov souvenir, så smut over til Lilla Torg, hvor du kan købe et par håndmalede svenske træsko.

I dette kvarter er det også let at falde for noget lækkert til boligen. Møbelfirmaet Svenssons i Lammhult, i den gamle biograf på Södergatan, er et studie i god smag med lækre designmøbler i tre etager. På samme gade finder du også Larsson Furniture, Bolia og Slettvoll. Lidt længere mod vest ligger Form/Designcenter ved Lilla Torg, og rundt om hjørnet på Engelbrektsgatan ligger kunstbutikken Formargruppen, designbutikken Olsson & Gerthel og møbelsnedkeren Norrgavel.

På strøget fra kanalen ved Södertull og videre til Triangeln fortsætter tøj-, sko- og interiørbutikker med at lokke shopperen. I dette område er det perfekt at tage en lille pause og hvile sine trætte fødder på en af de mange caféer. Ældst af dem alle er konditoriet Hollandia, som har serveret lækkert bagværk siden 1903.


Hippe Davidshall

Når du er i Malmø, må du ikke gå glip af det charmerende kvarter ved Davidshallstorg, lige vest for gågaden. Her finder du butikker som Gry med lækkert mærketøj samt skønne vintagebutikker og sjove designforretninger. Hos Tres Bién finder du den seneste mode inden for herretøj. Der er også flere antikhandlere, hvor du kan købe smukt porcelæn, flotte glas og andre klenodier. I samme områder ligger tøjbutikkerne Aplace, Liebling, Meadow og Sage med trendy tøj fra førende svenske og internationale modeskabere blandet med luksusretro.

Øko og Fairtrade

Måske er du på jagt efter et par giftfri jeans eller en god økologisk hudcreme? I Malmø er det nemt at shoppe bæredygtigt, da der findes en masse butikker med holdning og stort økologisk sortiment.

Uma Bazaar, nær Gustav Adolfs Torg, sælger økologisk tøj, tasker og sko. IM Fair Trade ved Lilla Torg sælger Fairtrade tøj, hvoraf en del er helt økologisk. Økologisk hudpleje og kosmetik finder du hos Organic Beauty på Davidshallsgatan. Også Lush på Södra Förstadsgatan byder på et væld af håndlavede sæber, badeskum og ansigtscremer, som er etisk fremstillet uden forsøg på dyr. I lokalet ved siden af ligger AB Småland, som sælger tøj, planter og boligindretning med fokus på økologi og bæredygtighed. Butikken har desuden en workshop, hvor du kan få shinet dine gamle slidte møbler op.

Og Second hand

Hvis du fortsætter op mod Möllevångstorget vil du opdage flere små antikforretninger på vejen ligesom adskillige second hand-butikker som Myrorna, Humana, Emmaus og Beyond Retro. Her kan du fylde tasken med unikke sager, du ikke finder andre steder – og det er meget billigt.

Shopping i Malmø

Tag et smut over sundet og find spændende mode, accessories, design, specialvarer og meget mere.

Hovedside