Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Tenniskamp til Swedish Open i Båstad, Skåne
Foto: Karolina Brunström

Aktiviteter

Unikke events i Båstad

I Båstad og på Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne afløser det ene event den anden. Musikfestival på stranden, tennis og sejlads-events i verdensklasse og en enestående festival i kartoflens tegn. Ja, det er bare et udpluk af den brede vifte af events.


Sport

Siger du tennis i Sverige, så tænker folk på Båstad. Højdepunkterne er naturligvis Skistar Swedish Open herreturneringerne, som fylder tilskuerpladserne, ja, hele Bjärehalvøen, med tennisentusiaster i juli måned. Så hvis du gerne vil opleve Båstad og Bjärehalvøens makspuls og magiske sportsøjeblikke med tennisverdenens stjerner, skal du stile efter disse events! Herreturneringen er ti gange blevet udråbt som den bedste turnering på touren. Serena Williams har spillet i Båstad – to gange indtil videre. Det er virkelig en turnering med masser af power. Båstads tennissæson strækker sig over mange måneder og har tennisturneringer for alle aldre.

Sportsgrenen padel tennis som kombinerer sqash og tennis, indtager også en plads i Båstads aktive sportsmiljø. I juni 2019 var Båstad således vært for World Padel Tour.


Båstad er også gået hen og blevet et nyt centrum for flere idrætter. Laholmsbugten byder på supergode sejlforhold til langt ud på efteråret. Smukke både og farverige sejl ses ude på havet, hvor de skrappeste sejlere konkurrerer om både svenske og internationale titler. Den deltager, som nok har vakt mest opmærksomhed, er kronprins Frederik, som har konkurreret i dragesejlads i Båstad.

En helt ny udfordring venter i sommer i form af en open water-konkurrence med ca. 3000 m svømning i havet mellem Hallands Väderö og Torekov.

Bjärehalvøen er desuden som skabt til løbekonkurrencer – og dem er der mange af – med mange utroligt smukke, men også utroligt krævende banestrækninger. Maraton, halvmaraton og kortere distancer, hvor du kan prøve kræfter med gode bakker og alle varianter af svensk sommervejr. Her har du har chancen for at overgå dig selv.

Vandring

På Båstad Hiking Festival fra d. 12-14. oktober, kan du tage på tema-vandringer og dele din interesse for vandring med andre. Her kan du opdage Båstad og omegn fra nye vinkler. Tag eksempelvis på filmvandring på den smukke klippekyst ved Hovs Haller, prøv en eventyrvandring, vandre på den naturrige ø, Hallands Vädero, eller på Skåneleden blandt flere andre vandreruter - så det er bare at vælge, hvad du helst vil. På tema-vandringerne serveres frokost med de bedste smage fra Bjärehalvøen. Efter en god, aktiv dag ude i naturen vil der være after-hike og andre arrangementer med blandt andet mad og foredrag. Festivalen er en god mulighed for at møde andre med samme passion til en hyggelig weekend med en masse aktiviteter - alle med fokus på vandring. Læs mere om festivalen og hold dig opdateret her.

Båstad Bike Week

Tag med til cykelfest når Båstad Bike Week løber af stablen omkring midsommer, fra d. 18.- 24. juni. Her er der cykelaktiviteter for hele familien og både private cyklister og cykelklubber kan kaste sig over cykelløb, cykelstaffet og de mere udfordrende pump tracks. Der er også mulighed for landevejscykling, guidede cykelture og specielle ruter for MTB cykling. 


Mad

Maden på Bjärehalvøen. Mmmmm! Det er bare at lade sig forkæle. Året rundt. Råvarerne er i topklasse, kokkene er passionerede, og restauranterne er talrige. Bare tanken om de friske nye grøntsager får munden til at løbe i vand. Med andre ord – det er tid til madfestival! Den anden weekend i maj fejrer vi foråret og de nye friske grøntsager, der ser dagens lys. Den første lørdag i juni er det kartoflens dag i Båstad og på Bjärehalvøen. Til trods for LCHF og andre diæter er Bjäreboernes kærlighed til kartoflen uformindsket. På kartoflens dag bobler kartoffelgryderne på torvet. Smag på de forskellige varianter med et drys salt og lidt smør. Ummmm! Og derefter må du se, om lige præcis din favorit vandt afstemningen. Weekenden efter og ca. en uge frem kan du gøre som mange andre madentusiaster og prøve mindst ét spisested om aftenen under restaurantugen. Overalt er der spisesteder, som lokker med sommerinspirerede menuer til faste priser. Men ikke nok med det. I efteråret er der høstfestival og selvfølgelig Æblets Dag – en hyldest til alle efterårets herligheder.


Musik

En af de bedste i Europa – det er præcis, hvad Kammermusikfestivalforeningen i Båstad er. Den har nemlig fået den eftertragtede Effe Award. Og i ugen efter sankthans står alt i kammermusikkens tegn på Bjärehalvøen. Overalt spilles der musik, og der er er væld af koncerter fra tidlig morgen til sen aften med både klassiske og nye kompositioner. Der er events for både børn og voksne – nogle gange i ret uventede miljøer. Hygge, samvær og musikeufori. Ja, det er Båstads kammermusikfestival i en nøddeskal.

Hold også udkig efter koncerter med berømte kunstnere, som vælger Båstad og Bjärehalvøen i løbet af året. Hvis du er vild med udendørskoncerter med den nyeste popmusik, skal du satse på Summer On – en tredages musikfestival på stranden i Båstad i juli. Det bliver ikke svært at finde favoritter blandt Sveriges fantastiske kunstnere. Du kan fx frådse i svenske slagere to aftner i træk i starten af august, når sceneshowet Diggiloo går i gang på centercourten i Båstad.

Håndværk

Den sidste weekend i juli kommer alle, der elsker design og håndværk til Båstad. Her afholdes Håndværksmessen i Båstad, én af Nordens største messer for kunsthåndværk med 2.000-25.000 besøgende. I år afholdes messen i det smukke Norrviken, der ligger lige uden for Båstad. Op mod 300 juryudvalgte kunsthåndværkere og designere udstiller og dækker mange forskellige genrer og teknikker. Messen varer i hele tre dage, så der er god tid til at gå på opdagelse i de smukke design. Meget at se. Meget at beundre. Meget at købe!
 

Kunst

Kunstrunden i det nordvestlige Skåne byder hver påske på et lignende koncept. Her kan du besøge kunstnerne hjemme i deres atelierer. Op mod 150 kunstnere åbner deres døre for dig. Den flotte brochure guider dig igennem et enestående miks af materialer, genrer og værker. Kom og vær med til forårets store kunstbegivenhed!
 

Jul

Julen på Bjärehalvøen fejres selvfølgelig med bugnende juleborde på mange restauranter – og du kan tage forsmag på julen allerede fra november. Gløgg, kolde retter, varme retter, risengrød og søde sager i lange baner. Ingen stress, men god til til at hygge sig og være sammen. Det traditionsrige hotel Margretetorps Gästgifvaregård er kendt for sit julebord og danner også rammer for egnens julemarked med alt ”hvad der gør julen god og glad”. Båstad og de hyggelige byer på Bjärehalvøen skiftes i weekenderne op mod jul til at holde julemarked, hver især med deres helt egen karakter. Tjek kalenderen, og kom og oplev jul i alle former. Længes du efter det traditionelle, har vi et godt tip: Julemarked som på farfar og farmors tid i Hembygdsparken i Boarp – det perfekte miljø, der med garanti får dig i julestemning.

Velkommen til Båstad og Bjärehalvøen. Let at komme til. Masser at se. Gode oplevelser!

Læs mere om events og aktiviteter i Båstad.