Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Frostavallen i Skåne
Foto: Henrik Pässler

Aktiviteter

Vandring i Midtskåne

At vandre er en fantastisk måde at opleve natur, nye landskaber, frisk luft og lige tilpas meget motion. Stop et kort og en madpakke i rygsækken, stil bilen og lad elektronik og hverdagsbekymringer blive hjemme – og trask ud i den smukke natur og føl hvordan batterierne lades op igen.


Midtskåne er perfekt at vandre i. Her er smukke, bølgende bakker, grønne skove, åbne vidder og smukke søer. Her er også masser af tydeligt markerede vandringsstier og -veje og her er aldrig langt til et hyggeligt sted at overnatte eller en kanelbolle med nybrygget kaffe.

Skåneleden

Skåneleden er en seriøs vandrestrækning som snor sig gennem 1000 kilometer af smuk svensk natur. En del af den går gennem MidtSkåne og her er der, ligesom på resten af ruten, med passende mellemrum bålpladser, borde, bænke og sågar sovepladser til telte eller direkte i soveposen i færdige læskure. Her har du muligheden for at forlyste dig med alt fra en stille eftermiddagstur til flere dage lange vandringer med fuld oppakning. Fra Skåneleden kan du nyde det varierende landskab med alt fra grønne bøgeskove til vilde klippeformationer og et rigt dyreliv.

Fulltofta vandreområde

Fulltofta Vandreområde er et fint netværk af markerede stier, og i midten finder du Fulltofta Naturcentrum. Her gemmer sig både en finurlig udstilling, grillpladser, en skovlegeplads, en trækronepromenade og en detektivtur for børn. Her kan man lære at genkende sporene efter skovens vilde dyr og finde ud af hvem der har været omkring langs stierne. Der er ikke mindre end 10 markerede ture i området, hvoraf tre af dem er særligt tilpasset for rullestole og/eller barnevogne. Også Skåneleden går herigennem, hvilket betyder at du kan fortsætte ad den langt udenfor Fulltofta.

Fulltofta byder også på et af Sveriges største områder med marker og dyrkningslodder fra stenalderen. For den nysgerrige findes en særlig kultursti som fortæller mere om områdets historie. I storkehegnet ved vejen mod Ringsjön kan man se på storke, og nede ved søen kan man kigge på forskellige søfugle i naturlige omgivelser.


Frostavallen

Om foråret sies solens spæde stråler ned gennem det lysgrønne løvværk når bladene springer ud i den store bøgeskov. I et hav af hvide anemoner er det svært at ikke blive lidt lykkelig. I Frostavallens strøvområde finder du udover den magiske bøgeskov glittrende søer og åbne landskaber – men også stejle klinter og dybe raviner fra gamle vulkaner fra Juraalderen som nu er stivnet til basaltklipper. Her kan man bade, fiske og naturligvis vandre langs de markerede stier. Både Pilgrimsleden og Skåneleden går igennem området og der er en række pausepladser med bænke og borde og nogle har også grillplads. Der er fire læskure med ildsted for den modige der vil sove i skoven i det fri.

Linderødsåsen

Langs med Linderødsåsen er der rig mulighed for at udsforske både den skånske natur og kultur. Her findes to udvalgte ruter som naturligvis kan vandres – eller opleves på cykel, i bil eller på motorcykel.

Langsmed Hjorteruten er det ikke ualmindeligt at møde hjorte, rådyr og vildsvin. Du vandrer genem Verkeåns naturreservat, hvor Skånes højste vandfald -Hallamølla ligger. Du kommer også forbi Christinehofs slott og Ekopark samt mange lævn fra oldtiden.

Bastruten bringer dig igennem de nordlige dele af Linderødsåsen, genem små markerog græsningsarealer med mange historiske lævn fra jern- og bronsealder. Skovene her er blevet udnævnt af verdensnaturfondet blandt de 100 mest beskyttelsesværdige skove i Europa. Navnet på ruten kommer fra lindbast håndverket som har spillet en stor rolle i området genem historien. Bast har været brugt til sække, reb, kurve og andre redskaber.