Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Volleyball i Varberg i Halland
Foto: VisitVarberg

Destination

Varberg

Sveriges kursted ved havet! Her lever de klassiske kurstedstraditioner i bedste velgående. Er I på udkig efter den perfekte spa- og wellness-oplevelse, så stop i Varberg! Uanset om I vælger at bo ude ved kysten, inde i Varberg eller i de naturskønne landområder, så vil I opleve høj kvalitet og et varieret udvalg af overnatningsmuligheder.


Varberg skal opleves til fods I byens centrum er I tæt på restauranter og caféer, hoteller og shoppingmuligheder. Havneområdet rundt om den historiske fæstning ligger lige for, og I kan spadsere langs strandpromenaden til det kendte bade- og surfingsted, Apelviken.

"Byen er i øvrigt også kendt som ét af de bedste surf-steder i Nordeuropa "

Vil I være mere aktive og f.eks. spille golf, så findes der en række golfbaner rundt om byen med høj standard. På ture rundt i Varbergs vidtstrakte og naturskønne opland kan I opleve alt fra smukke søer og store bøgeskove til lammesafari eller - som et ret interessant "kuriosum" - besøge den lille radiostation Grimeton, der er optaget på Unesco’s verdenskulturarvsliste.

I Varberg kan du også finde den storslåede fæstning, der er grundlagt af Hallands sidste danske konge, Christian IV. Fæstningen troner majestætisk over byen og havet. Her holdes Middelalderdage hver sommer, hvor du kan opleve datidens markeder, håndværkere, dansere, musikere, smede og sågar prinsesser i de historiske omgivelser. Og selvfølgelig er deres påklædning, redskaber, instrumenter, mad og alle andre rekvisitter præcis som i middelalderen. Ungerne bliver svære at hive tilbage i virkelighedens verden igen.

Af nyere dato, men af mere eksotisk karakter er Kallbadhuset, som står solidt forankret på pæle ude i vandet. Den fine badeanstalt er dekoreret i orientalsk stil med omfattende mønstre og små kupler. Badeanstalten blev grundlagt i 1820’erne, dog ombygget i 1903 og er for nyligt blevet totalt renoveret. Her er separate afdelinger for mænd og kvinder med to saunaer i hver. Absolut også et must, når man er i Varberg.

Varberg er i øvrigt kendt som et af de bedste surf-steder i Nordeuropa. Om sommeren er der kurser i både windsurfing og kitesurfing. Og der er selvfølgelig flere surfer-butikker, hvor man kan forsyne sig. Ellers fordriver I tiden i Varberg med at gå på opdagelse i byens mange hyggelige og spændende butikker og gallerier. Besøg f.eks. torvemarkedet, som er åbent hver torsdag og lørdag. Når sulten melder sig, er der masser af restauranter og caféer, hvor I kan slå jer ned udendørs under en parasol og nyde en god frokost. Helt sikkert med alt godt fra havet på menukortene. Skal forældrene forkæles, måske mor især, så slå et smut forbi det gamle kystsanatorium få kilometer syd for Varberg. I dag et luksus-spa.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside