Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Volleyball i Varberg i Halland
Foto: VisitVarberg

Destination

Varberg

Varberg i Halland har stolte kurbadstraditioner, og spahotellerne her er blandt Sveriges bedste. Også strandene er i særklasse, og myriader af surfere strømmer til Apelviken, der er et af Nordeuropas bedste surfområder. En tur ad Strandpromenaden og en dukkert fra den smukke badeanstalt Kallbadshuset er musts året rundt, ligesom udsigten fra Varbergs Fæstning.

Varberg er dejlig kompakt - uanset om det næste mål er stranden, shopping, sightseeing eller noget godt at spise kan det nås til fods.

Apelviken - surfernes paradis

Fra centrum er der gåafstand til Apelviken, der er en af landets bedste bade- og surf-strande. Her kan man næsten føle sig hensat til Californien med wind- og kitesurfere fra nær og fjern, og hvis man fristes til selv at prøve kræfter med bølgerne, er der surferkurser hele sommeren. Varbergs lange strande er også familievenlige, og har mange hyggelige sommercaféer, restauranter og arrangementer. 

Spahotel og strandpromenade

Tæt på havet ligger det eksklusive spahotel Varberg Kusthotel, hvor man kan koble af med spabehandlinger, massage og bølgernes brusen. Udenfor ligger strandpromenaden, der er perfekt til at løbe, gå eller cykle langs stranden forbi badebroer og klipper til Varberg Fæstning, der knejser på en klippeknude ud mod havet. Fæstningen fra 1200-tallet blev ombygget af Christian 4. til moderne forsvarsanlæg og er i dag kulturhistorisk museum. Nyd en god middag eller drik et glas vin på en af de charmerende restauranter omkring fæstningen.

Sveriges smukkeste strandbad?

Mellem fæstningen og havnen ligger den prægtige badeanstalt Kallbadhuset, der har været en del af Varbergs historie siden 1866. Den nuværende bygning er fra 1903 og gennemrenoveret med separat herre- og dameafdeling. Gør som de lokale og tag en forfriskende dukkert uanset årstiden efterfulgt af sauna med panoramaudsigt til Kattegat. Gør som de lokale og tag en forfriskende dukkert uanset årstiden efterfuldt af sauna med panoramaudsigt til Kattegat, eller dyrk yoga under åben himmel om sommeren. Og selvfølgelig byder Kallbadhuset også på en fika. 

Shopping i Varberg

Varberg har både kendte kæder og unikke lokalbutikker. Find alt indenfor surferudstyr i Surfers Paradise, køb kunsthåndværk i Hamnmagasinet og oplev Sveriges måske bedste marked på Varberg torv onsdag og lørdag, hvor der sælges lokal frugt og grønt, blomster, tøj og meget mere. Er man ude efter instagramvenlig slow fashion og udvalgte livsstilsprodukter er FGL showroom på Brukstorget lidt nord for centrum stedet. På Brukstorget er gamle fabrikslokaler blevet til boulebane, second hand-shops, designbutikker og meget mere.

Spis godt i Varberg

Halland er kendt som en af Sveriges bedste madregioner, og på naturskønne Ästad Vingård kan man nyde sæsonens bedste, lokale råvarer og drikke fantastisk vin. Vil man gå all-in kan man overnatte og lade sig forkæle på stedets spa. Spis på Happy Fish, hvor der er fokus på fisk og lokale råvarer. Lækker kaffe og hjemmebag fås på Lilla Träslövs Finbageri, der går tilbage til 1939, og hvis man vil have lidt lækkert til en tur i parken er de søde vaniljbullar og sprøde croissanter fra Kustbageriet et hit.

Til sommerfest i parken

Byparken Socitétsparken har rosenhave, legeplads og minigolfanlæg og huser desuden det statelige Societétshuset, der blev bygget som klub for det bedre borgerskab tilbage i 1883. I dag har huset to restauranter, natklub og en udendørsscene, der om sommeren kører et fuldpakket koncertprogram med alt fra housemusik til visesang.

Varberg ligger en times kørsel syd for Göteborg og 2,5 time fra København. Der er også direkte tog fra begge byer.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside