Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Bro i Naturum i Skåne
Foto: Karin Magntorn

Aktiviteter

Vattenriket

Den fantastiske natur i det nordøstlige Skåne ligger i tæt forbindelse med byerne. Således kan man i Kristianstad slentre gennem Christian 4.s gader og direkte ud i Vattenriket, som er et 35 kilometer langt flodområde med overvældende naturoplevelser.


Vattenriket – vandriget

Vattenriket har et rigt og varieret plante- og dyreliv, og du kan være heldig at komme tæt på ørne og traner. Du finder også over 60 planter, som er på EU's beskyttelsesliste. Vattenriket er så særligt, at det er blevet udnævnt til biosfære-område af FN’s Unesco.

Naturum

Midt i Vattenriket – og tæt på Kristianstads centrum, en kort gåtur fra byens Centralstation – ligger Vattenrikets naturum. Et naturum er et informationscenter, hvor man via udstillinger og guides kan få mere viden om den omgivende natur. Naturum i Kristianstad er en transit til naturen, men også en oplevelse i sig selv. Stedet står bogstaveligt talt på pæle for dig og byder på spændende historier og masser af information om Vattenriket. Tag med på en film-flyve-tur hen over byen med ’fartøjet’ Opteryx. Du finder også inspiration til at besøge mere end 20 andre steder rundt om i Vattenriket.

Fra Naturum finder du gode vandreruter rundt i området. Der er udendørsmuseum og fugletårn. Du kan også få oplysninger om, hvordan du kommer ud i Vattenriket. Udforskningen kan fx foregå i kano eller i kajak. Det er en oplevelse for livet, hvis du interesserer dig for natur. Du kan også med fordel opleve den vidunderlige natur på cykel, da der er en mængde kortlagte cykelruter. Du finder som sagt kort og megen anden information på Naturum.