Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på cykeltur ved Vättern
Foto: Göran Assner

Rejsetips

Vättern

Oplev klassisk strandstemning midt i Jønkøping ved Sveriges næststørste sø Vättern; her finder du en lang og smuk sandstrand.

Vandet i Vättern er fantastisk klart og rent med en utrolig god sigtbarhed – du kan se helt ned til sandbunden langt ud på søen.

Går turen til Småland bør du bestemt afsætte tid til en dag, eller flere, med strandhygge og badning i Jønkøping. Når man taler om svenske søer er det nok ikke lange sandstrande, der først springer op for éns indre blik. Ikke desto mindre byder Vättern på netop sådan et syn. Oven i købet ligger søens bedste sandstrand midt i Jønkøping by – bekvemt og let tilgængeligt, med byen og dens mange tilbud lige ved siden af!

Den store sø Vättern er berømt for sit helt klare og rene vand, som faktisk er af så høj kvalitet og renhed, at det kan drikkes direkte – uden behandling og filtrering. Den lokale befolkning i mange af byerne omkring den store sø får da også deres drikkevand direkte fra søen – faktisk mener mange, at netop Vättern er verdens største reservoir af rent drikkevand.

Uanset hvad, er Vättern og stranden i Jønkøping et herligt sted at bade og nyde livet på stranden. Naturen i området er smuk og altid en fornøjelse at betragte. Udover at bade, slappe af og lege på stranden, er der også gode muligheder for at benytte sig af søens gode fiskevand og måske fange en frisk fisk til grillen om aftenen…