Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Suburban white houses with tiled roofs overlook the ocean in Bihuslän.
Solskin i Bohuslän i Vestsverige
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Fakta

Vejret i Sverige

Vejret i Sverige er lige så varieret som landet er langt og årstiderne skifter. Det afvekslende vejr skyldes landets gevaldige størrelse og de mange typer landskab, der spænder lige fra højfjeld til kystområde.


Omkring polarcirklen i det nordligste Sverige vil du møde et subarktisk klima med lange vintre og korte men forholdsvis varme somre. Vejret i Nordsverige og Lapland er eventyrligt og koldt om vinteren, mens vejret i Sydsverige minder en hel del om det, du kender fra Danmark. Fordi en stor del af Sydsverige er omgivet af hav, har det sydlige Sverige et mildt og stabilt kystklima. Stockholm har for eksempel en gennemsnitlig dagtemperatur på -1 i januar og februar, mens juli ikke overraskende er topscorer med gennemsnitlige temperaturer på omkring 22 grader i dagtimerne.

Se vejret i Stockholm her.

Se vejret i Gøteborg her.

Se vejret i Malmø her.

Vintervejr i Sverige

Om vinteren falder sneen over stort set hele Sverige. De store snemængder bliver liggende og skaber ideelle forhold for sne- og skisport. Skivejret i Sverige veksler naturligvis efter hvor højt mod nord, man regner med at tage hen, men på de populære skisportssteder i Syd- og Centralsverige kommer temperaturerne sjældent langt under 0 grader. Det giver den nødvendige frost til lækre pister, men ikke så meget kulde, at næsen fryser til is.

Se vejret i Branäs her.

Se vejret i Isaberg her.

Se vejret i Sälen her.

Se vejret i Stöten her.

Se vejret i Vallåsen her.

Se vejret i Åre her.

Helt mod nord i Kiruna i Norrbottens län er det noget koldere. Normaltemperaturen ligger på omkring -10 grader celsius i januar og februar måned, og det er ikke usædvanligt med meget lavere temperaturer.

Se vejret i Kiruna i Nordsverige her.


Forårsvejr i Sverige

Når døgnmiddeltemperaturen når op over 0 grader i mindst syv døgn er foråret kommet til Sverige. Det betyder, at dyre- og plantelivet begynder at vise sig fra sin smukkeste side, og hvad er så mere oplagt end en rask gåtur langs en af de fint markerede vandrestier. Ruterne kan benyttes året rundt, men præsenterer sig særlig flot, når foråret pibler frem.

Du kan også benytte forårsvejret til en ødegårdsferie, hvor du sammen med familie og venner kan opleve naturen helt tæt på. Eller hvad med en påske- eller pinseferie i en lejet hytte?

Se vejret i Helsingborg i Skåne her.

Skulle skyerne samle sig og sende en regnbyge eller to ned over jeres ferieplaner, venter der stadig store indendørs oplevelser over hele Sverige. Prøv for eksempel et badeland for hele familien eller et spa og wellness-ophold.

Sommervejret i Sverige

Sommeren i Sverige er ganske fantastisk og skal bare opleves. På Gotland og Øland i det østlige Sverige kan man glæde sig over rigtig mange solskinstimer på denne årstid, og faktisk er det her solen skinner allermest i Sverige. Derfor får man rigtig meget sol for feriepengene på Øland og Gotland, samtidig med at områderne har nogle fine strande og gode campingpladser, der lægger op til et udendørs ferieliv i solens stråler.

Tag for eksempel til Midsommerfest og dans med rundt om Majstangen. Besøg Mattisborgen og Bulderby i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Eller prøv en aktiv ferie på Isaberg Mountain Resort, der ikke kun er fantastisk i snevejr, men også har masser af eventyr for børn og voksne i sommersolen.

Se vejret på Gotland og Visby her.

Se vejrudsigten for Øland her.

Se vejrudsigten for Vimmerby her.


Efterårsvejr i Sverige

Efteråret i Sverige byder også på mange fremragende aktiviteter. Tag for eksempel familien med på elgsafari i skoven eller på små friske cykelture gennem efterårets farverige landskaber.

Der er mange gode bud på aktiviteter til efterårsferien. Prøv for eksempel en tur i Skånes Djurpark midt i Skånes vildmark og få en skøn oplevelse for hele familien.

I kan også nyde efterårets ruskende, friske vejr på en vandretur på Kullen. Et fabelagtigt udflugtssted med vild natur, der samtidig er tilgængelig og meget tæt på Danmark.

Lystfiskerne har det rigtig godt i det svenske efterår, hvor særligt kystfiskeriet efter laks og havørred er interessant. Dog kan det være en god idé at trække den varme uldsweater over hovedet inden man udsætter sig selv for elementernes påvirkning. Læs mere om lystfiskeri i Sydsverige.

Se vejrudsigten for Laholm her.

Se vejret i Bohus her.

Se vejrudsigten for Kullabergstorp på Kullen her.


Vejrudsigter for Sverige

Se vejret i Sverige lige nu, aktuelle vejrudsigter for de næste 14 dage samt historiske vejrdata hos Sveriges Meteorologiske og Hydrologiske Institut, der er Sveriges pendant til DMI i Danmark.