Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skånes Djurpark i Midtskåne
Foto: Mickael Tannus

Overblik

Velkommen til Midtskåne

Eventyret venter midt i Skåne, hvor du kan gå på opdagelse i dybe skove, bade i klare søer eller udforske regionens mange pragtfulde slotte.


Eventyr for hele familien

Her midt i Skåne, ikke langt fra Malmøs storbypuls, finder I roen og stilheden. Pak rygsækken og tag hele familien med på spændende eventyr. Hver årstid har forskellige farver og dufte, så der venter altid nye oplevelser. Vil I ud på et rigtigt eventyr, skal I overnatte i et læskur langt ude i skoven. Et andet naturnært, men mere bekvemmeligt alternativ er Nyrups naturhotel, hvor I kan teste udendørs madlavning, og få nyttig viden om skovens strabadser. I kan også se det hele fra hesteryg eller tage cyklen rundt om Ringsøen gennem det smukke landskab.

Slot efter slot dukker op i landskabet, og flere af dem er stadig private boliger, men nogle åbner portene for offentligheden og inviterer jer ind i nydelige slotshaver eller til spændende udstillinger og events. Indånd atmosfæren og tidligere tiders pragt, magt og arkitektur.

Tyd sporene efter de vilde dyr

Friluftsområderne i Midtskåne byder på smuk og varieret natur. I Fulltofta er der både en morsom udstilling og en skovlegeplads samt træ- og detektivrunde for børn. Her kan I lære at tyde sporene efter skovens vilde dyr, så I ved, hvem der har lusket rundt på stierne. Et af landets største områder med fortidsminder fra stenalderen findes også i Fulltofta.

Gamle vulkaner og kolde dukkerter

Om foråret skinner solstrålerne gennem de lysegrønne bøgekroner i Frostavallens store skov, og skovbunden bugner af anemoner. Her er der blanke skovsøer og åbne landskaber, men også afgrunde og høje skrænter på gamle vulkaner fra dinosaurernes tid. I kan finde ruiner efter gamle gårde og rester helt tilbage fra jernalderen. Der er desuden læskure med bålpladser til de modige, som vil overnatte i det fri.

Sommerens varme dage lokker til badning og leg. Efter alle de sjove aktiviteter er en afkølende dukkert i søen helt perfekt. Der er mange skønne badepladser og fine friluftsbade. Er I på jagt efter en lille idyllisk skovsø med krystalklart vand, vil I føle jer godt til rette ved Vaxsøen med grillplads, badebroer, beachvolley-bane og en tre km lang handicapvenlig sti rundt om søen.

Personalet i Skånes Djurpark tager jer gerne med på spændende ekspeditioner blandt de nordiske dyr. I sommer åbnede det nye store børneområde med Fåret Shaun, hvor I kan opleve alt, hvad det lille får finder på.