Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Maskotten Valle på ski i Vemdalen
Foto: Kalle Hägglund

Destination

Vemdalen

Snesikker skiferie, moderne lifte og mange forskellige pister i alle sværhedsgrader.


Højt placeret over havet driver Vemdalen tre skiområder, der kan få enhver skiløber til at føle sig hjemme. De seneste sæsoner er området blevet opgraderet med seks nye 6-stols ekspreslifter og flere nye nedfarter. Vil I som gruppe eller familie op på fjeldet sammen, kan I tage 6-stolsliften Grizzly Express, som hurtigt og bekvemt tager jer til toppen. Herfra kan I vælge piste efter niveau, med mulighed for en nedfart på 2 kilometer. Vemdalens liftkort er gyldigt i alle tre skiområder: Björnriket, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna.

Björnrike - børnefamiliens favorit

Björnrike er perfekt til børnefamilier med pister på tre bjerge og med det flotte Sonfjäll i baggrunden. Fra toppen vælger man en passende nedfart – det er altid muligt at vælge mellem to forskellige pister: en let og en svær. I børneområdet findes et langt rullebånd til små ben på ski, og længere oppe i systemet ligger Vemdalen Snowpark, hvor der er hop og rails til både børn og voksne på alle niveauer.

I børneområdet Björnvallen finder du Valles musikstudio, Valles minipark og et langt rullebånd, så transporten til bakken bliver let for de mindste.


Klövsjö/Storhogna - sorte pister ved Sveriges smukkeste by

Klövsjö – en lille perle af et skiområde, der kalder sig ’Sveriges smukkeste by’, byder på skiløb, så selv de mest erfarne skiløbere får sved på panden. Ekspresliften tager dig til toppen på under fem minutter, og så åbner der sig ellers flere sorte nedfarter. Pisterne Svartåshanget, Storslalom og Supersvängen er alle sorte pister, der giver sug i maven på selv de bedste skiløbere. Maskotten Valle er vært for et fint børneområde, som byder på mange gode muligheder for børn og nybegyndere, der ikke er helt fortrolige med pister med sort signatur. Prøv en tur på Valles skogsbrant, en sjov skitur gennem skoven for hele familien.

Klövsjö er forbundet med nabobyen Storhogna, så du med lift let kan komme fra det ene område til det andet. I Storhogna finder du grønne, blå og røde pister, som passer til hele familien, og takket være højden over havet kan du nyde at stå i 100 procent naturligt sne. I Storhogna kan familien desuden fornøje sig med bowling, træningscenter, restauranter og spa efter en herlig dag på ski.


Vemdalsskalet – Sveriges første skipiste

På Hovdefjället blev Sveriges første skipiste hugget ud og konstrueret i 1936. Man blev klar over, at fjeldet var perfekt til skisport med en god faldhøjde og et meget varieret terræn. Det er det stadig.

Vemdalsskalet tilbyder en ideel blanding af udfordringer og afslapning på ski med pister på to forskellige fjelde. Der er teknisk krævende skiløb, ligesom der også er hyggeski på pister, som passer perfekt til begyndere og børn – og alle dem, der bare nyder det rolige skiløb i smukke omgivelser. I Vemdalsskalet er der anlagt et stort fint børneområde præcist tilpasset skiløb på børnenes præmisser. Her kan børnene deltage i aktiviteter med maskotten Valle. Børn og nybegyndere har særligt glæde af siddeliften Skalet Express, som med plads til seks personer, tager alle trygt og sikkert op til skiområdet. I Vemdalsskalet tilbydes der også børnepasning.

Her er rig mulighed for afterski og udeliv, og i højsæsonen bliver der skruet op for den livlige stemning med blandt andet livekoncerter.