Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Virum Elgpark i Vimmerby i Småland
Foto: Virum älgpark

Aktiviteter

Virum Elgpark

I Virum elgpark kan du opleve elge og hjorte i deres naturlige miljø. Tag med på en safaritur i smukke omgivelser, hvor du kommer tæt på dyrene, så tæt at du kan fodre og klappe dem.

De nysgerrige elge kommer hen og hilser på dig og spiser gerne af din hånd, når du sidder i safarivognen. Du vil også opleve, hvor livlige og legesyge de etårige elgkalve er.

I elgparken er der også en stamme af dådyr på 10 til 15 dyr. I slutningen af juni får hinderne dåkalve, som er så yndige med fine prikker på ryggen. Dådyrene er hengivne flokdyr, de holder altid sammen og bevæger sig kun i flok. De er mere sky end elgene, men på safarituren kan vi dog beundre dem på ganske nært hold.

I loen finder du café og souvenirbutik. Her køber du også safaribillet, drikker kaffe eller handler i et gammeldags og hyggeligt miljø.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside