Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Lounge-området på Wanås Restaurant Hotel
Foto: Magnus Mårding

Overnatning

Wanås Restaurant Hotel

En højere enhed af storslået natur, dramatisk historie, økologisk landbrug, spændende kunst – og naturligvis skøn overnatning: Wanås Restaurant Hotel er en sand perle midt i ingenting og alting.


Som om det ikke er opsigtsvækkende nok i sig selv, at Wanås har formået at anlægge skulpturparken Wanås Konst i international klasse midt i skoven, er Wanås Restaurant Hotel netop også blevet opdaget af Condé Nast Traveler, der har udvalgt stedet til en placering på 2018 Hot List over nyåbnede hoteller.

Wanås Restaurant Hotel ligger i to historiske bygninger ved det middelalderlige Wanås Slot i det nordøstlige Skåne, hvor der foruden skulpturpark også drives et KRAV-certificeret landbrug. Mennesker og dyr, kulturhistorie og samtidskunst er her forenet i den vildtvoksende bøgeskov, hvor du kan tjekke ind til en weekend i det stemningsfuldt indrettede hotel, der på fornemste vis har indfanget områdets sjæl.

Sæsonens råvarer uden for døren

Hotellet har elleve personligt indrettede værelser i nordisk stil, hvor de bærende elementer er vintagedekoration og specialdesignede møbler af bæredygtige materialer. De metertykke stenvægge står som solide vidner til den historie, der har udspillet sig her gennem tiden og giver et hyggeligt miljø omkring den elegante kombination af kunst og kulturhistorie.

I restauranten er menukortet inspireret af beliggenheden med vildt, bær, svampe og urter fra skoven lige uden for døren, og med økologiske produkter fra gården på Wanås som mælk, oksekød og grøntsager. Som gæst kan du gennem det åbne køkken følge med, når kokkene forvandler sæsonens råvarer til lækre retter.

Efter en skøn overnatning kan du gå på historisk opdagelse i skoven, hvor svenskerne og danske snaphaner kæmpede drabelige kampe for hundreder af år siden. Med en beliggenhed lige netop der, hvor den gamle dansk-svenske grænse lå, var Wanås omdrejningspunkt for stor strid, og den berygtede snaphane-eg står endnu.


Samtidskunst af høj klasse

Fra fortiden bevæger du dig mere bekvemt ind i nutiden i skulpturparken, der blev anlagt i 1987 af Marika Wachtmeister og drives i dag under navnet Wanås Konst. Over 70 permanente værker af internationale kunstnere pryder parken og inden for i de historiske bygninger, der omgiver Wanås Slot. Derudover er der en kunsthal med midlertidige udstillinger og et årligt program med spændende performancekunst, kunstnermøder, workshops og guidede rundvisninger.

I Wanås mødes historie, samtidskunst og vidunderlig natur med god mad og hyggelig overnatning. Når du indlogerer dig et par dage på Wanås Restaurant Hotel vil du selv opleve den store herlighedsværdi, der præger stedet, og som Condé Nast Traveler også har opdaget.