Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Ystad Golfklub i Skåne
Foto: Kristian Hägglund

Aktiviteter

Ystad Golfklub

Førsteklasses golf og nostalgi i en af Skånes ældste golfjuveler.

Banebeskrivelse

Med store, velvoksne træer og flotte søer er det som om, Ystad Golfklubs bane har en modenhed, som mange nyere baner mangler, selvom Sverige i alle henseender kan noget med golfbaner. Ystad Golfklubs bane blev etableret i 1930 og har som en af de første i Skåne lagt en høj standard. Klubben tilbyder nemlig en veldesignet golfbane i en stand, som man efterhånden bare forventer af en svensk bane: fantastisk. Den består af en 18-hullers hedebane med enkelte parkhuller, og med lidt god fantasi kan banen bære lidt links-præg.

Golfbanen ligger ikke langt fra kysten, så vinden har gennem tiden spillet ind på mange golfspilleres resultater her på stedet, men selv på en vindstille dag har banen masser af udfordringer. Den er svær, men ikke urimelig. For eksempel er de mange bunkers på Ystad golfbane sammen med et bølgende banedesign med til gøre spillet vanskeligt. Det er ikke en bane, hvor man bare bomber afsted med driveren, for både længde og præcision skal tages under overvejelse, hvis man ikke ville misse fairwayen. Og når du når greens, vil du opleve, at de er hurtige og kuperede, så det kræver en dygtig putter for ikke at miste for mange slag.

På de første ni huller er der anlagt flere strategisk placerede vandhazarder af varierende karakter. På backnine er der betydelig færre, men til gengæld er landskabet mere åbent, og vinden kommer desto oftere i spil.

Miljø og træningsfaciliteter

Ystad Golfklub er bestemt ikke bange for at implementere ny teknologi for at gøre livet lettere for os golfspillere. Ved indskrivning får spilleren en lille chip til at hænge på baggen. Chippen er kodet ved proshoppen, så man kan holde styr på score, antal puts og eksempelvis fairway-træf på en simpel og brugervenlig måde.

Med Ystads beliggenhed lige ud til Østersøen er det oplagt at tage en dukkert før eller efter runden på en varm dag, og der er fine omklædningsrum i klubhuset. Vil du hellere bruge tiden på at træne dine slag, har Ystad Golfklub et helt nyt træningsområde med flere udslagssteder under tag. Derudover kan du handle udstyr i proshoppen eller slappe i klubhusets restaurant.

Overnatning

Ystad Golfklub tilbyder også mulighed for at afholde konferencer og forretningsmøder på stedet. Klubben samarbejder med flere af byens hoteller, feriebyer og vandrerhjem om golfpakker med greenfee og overnatning.

Find aktuelle tilbud her